Lahko bi bilo tudi drugače

Francoski boksar Lounes Hamraoui na 44. evropskem prvenstvu v Jerevanu izločil mladega slovenskega reprezentanta Nika Nikolova Vebra.
Fotografija: Nik Nikolov Veber je nudil dober odpor izkušenejšemu Francozu Lounesu Hamraouiju. FOTO: Facebook DBŠ Fužinar
Odpri galerijo
Nik Nikolov Veber je nudil dober odpor izkušenejšemu Francozu Lounesu Hamraouiju. FOTO: Facebook DBŠ Fužinar

Mladi slovenski boksar Nik Nikolov Veber je v svojem uvodnem dvoboju na 44. evropskem prvenstvu v Jerevanu naletel na previsoko oviro. Od 21-letnega člana DBŠ Fužinar Ravne je bil danes v osmini finala polvelterske kategorije (do 63,5 kilograma) s 5:0 po točkah boljši Francoz Lounes Hamraoui, čeprav razlika v ringu ni bila tako velika, kot kaže izid.

Boksar iz Rouena, ki je tako v svojo korist odločil še drugi medsebojni obračun po lanskem svetovnem prvenstvu v Beogradu, med dvobojem ni imel občutnejše pobude, kaj šele da bi 185 centimetrov visokega Korošca resneje ogrozil. Toda kljub temu je vseh pet sodnikov ob ringu točkovalo v korist 23-letnega Hamraouija s 30:27.

»Zadovoljen sem z borbo, ki jo je prikazal Nik, toda lahko bi bilo tudi drugače,« je ocenil trener Vlatko Nikolov, ki je bil svojčas tudi sam vrhunski boksar.

S tem so se slovenski nastopi na evropskem prvenstvu že tudi končali, saj je od naših borcev v glavno mesto Armenije, kjer moči meri 219 boksarjev iz 39 držav, odpotoval le Nikolov Veber.

Preberite še:

Komentarji: