Lebedew prepričan: Polna dvorana bo za Slovence le dodaten motiv

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo drugo tekmo lige narodov odigrala v noči na četrtek proti Braziliji.
Fotografija: Slovenski odbojkarji se mudijo v brazilski prestolnici, kjer jih čaka druga tekma nove sezone lige narodov. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Slovenski odbojkarji se mudijo v brazilski prestolnici, kjer jih čaka druga tekma nove sezone lige narodov. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Gostitelji turnirja in aktualni zmagovalci tega tekmovanja so favoriti, v slovenskem taboru pa si želijo predvsem veliko boljše predstave kot na uvodni tekmi proti ZDA, je sporočila Odbojkarska zveza Slovenije. Slovenski odbojkarji so ligo narodov začeli s porazom z 0:3 proti ZDA. V reprezentanci s prikazanim niso bili zadovoljni, zato si tako selektor Mark Lebedew kot igralci želijo popraviti vtis in že proti Braziliji, ki je na prvi tekmi prepričljivo s 3:0 odpravila Avstralijo, igrati na precej višji ravni.

»Po tekmi z ZDA je moral vsak pri sebi razčistiti stvari. Spraševali smo se, kako se nam je lahko zgodila takšna tekma, in o stvareh, ki smo jih počeli, pa tudi o tem, kaj moramo popraviti. Imeli smo veliko debat in sestankov,« je dejal Avstralec na slovenski klopi. Polne tribune strastnih brazilskih odbojkarskih navdušencev ga ne skrbijo.

»Vsak odbojkar uživa, ko igra pred polno dvorano ne glede na to, za koga se navija. Moji igralci so velike uspehe dosegali pred polnimi Stožicami in na Poljskem. Mislim, da bo zanje to le še dodatna motivacija,« je še dodal Lebedew.

Slovenski odbojkarji po porazu z ZDA niso iskali izgovorov, prost dan na turnirju so skušali izkoristiti za počitek in trening, proti Braziliji pa si želijo predvsem dobro igro.

Sproščeni in z glavami pri stvari

»Taktična priprava na Brazilce nas še čaka, a predvsem bomo skušali igrati našo najboljšo igro in na tekmi dati vse od sebe. Vzdušje bo zelo dobro, dvorana bo polna. Naše glave morajo biti sproščene, ne smemo se osredotočati na nič drugega,« je povedal korektor Tonček Štern.

Brazilski selektor Renan Dal Zotto je ligo narodov kljub reprezentančni upokojitvi Wallacea de Souze in Douglasa Souze ter poškodbi Ricarda Lucarellija začel z močno zasedbo. Na igrišču bodo med drugimi odlični podajalec Bruno Rezende, korektorja Alan Souza in srednji bloker Lucas Saatkamp, ki so glavno vlogo igrali že na uvodnem srečanju z Avstralijo.

»Zares je bilo lepo spet igrati pred našimi zvestimi navijači. Nazadnje so nas spremljali leta 2019 prav tukaj v Brasilii. Upam, da jim bomo naklonjenost lahko vrnili s čim več zmagami. Na tekmi z Avstralijo še nismo igrali na taki ravni, kot bi si želeli. Pokazalo se je še nekaj pomanjkljivosti, ki jih bomo morali odpraviti že na tekmi proti Sloveniji,« je dejal selektor Dal Zotto.

Obračun med Brazilijo in Slovenijo se bo v dvorani Nilson Nelson v brazilski prestolnici začel ob 2. uri zjutraj.

Preberite še:

Komentarji: