Mariboru zmaga, Calcitu napredovanje

V povratnem polfinalnem dvoboju odbojkarskega DP so bili Štajerci boljši s 3:2, a bodo v finalu vseeno nastopili Kamničani.
Fotografija: Kljub porazu se je Kamničanom smejalo. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Kljub porazu se je Kamničanom smejalo. FOTO: Leon Vidic/Delo

Maribor – Odbojkarji Calcita Volleyja so pokvarili pravi športni praznik v dvorani Tabor in se ponovno prebili v finale državnega prvenstva, jutri pa bodo dobili tudi tekmeca, bržkone serijskega prvaka ACH Volley, ki je že pred povratnim obračunom v Tivoliju v rahli prednosti pred kanalskim izzivalcem Salonitom (3:2).


Odločilen 38-minutni tretji niz


Kamničani so v drugem polfinalnem dvoboju potrebovali le še dva niza za preboj v finale (saj so bili na prvi tekmi boljši s 3:0) – in ju tudi dosegli. Ko so po maratonskem, kar 38 minut dolgem tretjem nizu, v katerem sta imeli zaključne žoge obe moštvi, vodili z 2:1, je Tabor onemel, saj srčni Mariborčani niso imeli več možnosti za skupno zmago.


Po tri zmage


Je pa varovancem trenerja Sebastijana Škorca v uteho ostala vsaj zmaga pred glasnim domačim avditorijem s 3:2 (-22, 21, -29, 16, 13). Tako sta se moštvi v šestih medsebojnih obračunih v tej sezoni razšli s polovičnim izkupičkom po treh zmag in porazov. Finalna serija na tri zmage se začenja že prihodnjo sredo.

Preberite še:

Komentarji: