Marija Šestak po 12 letih le dočakala kolajno

Nekdanja slovenska tekmovalka v troskoku dobila bron za SP 2007.
Fotografija: Marija Šestak je dobila prav takšno kolajno, kot so jih delili na SP v Osaki 2007. Foto: Saša Verčič
Odpri galerijo
Marija Šestak je dobila prav takšno kolajno, kot so jih delili na SP v Osaki 2007. Foto: Saša Verčič

Doha – Slovenska atletika je tudi uradno bogatejša za eno kolajno, bronasto, ki jo je za nastop na svetovnem prvenstvu 2007 v Osaki danes v Dohi prejela nekdanja tekmovalka v troskoku Marija Šestak. Slednja ima tako zdaj zbirko treh kolajn z velikih tekmovanj, poleg brona iz Osake še srebro z dvoranskega SP v Valencii 2008 in srebro z dvoranskega EP v Torinu 2009.

Za Šestakovo je bila to že druga naknadna podelitev kolajne, lani je na dvoranskem SP v Birminghamu prejela srebrno za Valencio 2008, a tedaj je šlo le za spremembo barve odličja, saj je prvotno osvojila bron, tokrat pa je se je njena zbirka tudi številčno povečala. V Osaki 2007 je namreč prvotno osvojila 5. mesto, po dveh dopinških diskvalifikacijah pa je napredovala na zmagovalni oder. Danes je pred začetkom drugega tekmovalnega dne sama stala na njem, gledalca v bistvu ni bilo takorekoč še nobenega …
 

Škoda, da ni kolajne dobila že v Osaki 


"Vsekakor je lepše dobiti kolajno na takšnem štadionu kot pa v dvorani. Je pa res, da sem najprej pomislila, kakšna škoda, da nisem odličja dobila tedaj v Osaki, pred polnimi tribunami. Vseeno pa je lepo, da so se pri mednarodni zvezi odločili za naknadne podelitve, ne nazadnje bi kolajno lahko poslali tudi po pošti. Všeč mi je tudi, da sem dobila prav takšno kolajno, kot so jih delili v Osaki, za Valencio namreč ni bilo tako, šlo je za nekakšno improvizirano kolajno IAAF," je po prihodu z razglasitve dejala Šestakova, prepričana, da bi se njena kariera razvijala drugače, če bi kolajno dobila že v Osaki.

"Vse bi bilo drugače, saj bi že na svoji prvi veliki tekmi za Slovenijo osvojila kolajno, v nadaljevanju bi bila bolj sproščena in samozavestna. Tako pa sem vedno lovila to kolajno na prostem. Bolje, da jo imam zdaj, kot da je sploh ne bi imela, je pa res, da športniki delamo leta in leta za to, da doživimo tistih nekaj trenutkov zmagoslavja. Teh nekaj minut je nagrada za vse vloženo delo. Žal tega ne bom nikdar doživela, a kolajna je pa le moja," je še dodala Šestakova.

Slovenija je tako na SP v Osaki osvojila dve kolajni, saj je bil drugi metalec kladiva Primož Kozmus.

Komentarji: