Marko Vardjan prisilil k vdaji Želvo (FOTO)

Bojan Kosednar, legenda slovenskih mešanih borilnih športov (MMA), je moral na sobotni prireditvi WFC priznati premoč 28-letnemu Belokranjcu.
Fotografija: V slovenskem obračunu večera je Marko Vardjan po hudem boju v tretji rundi z davljenjem prisilil k vdaji za mnoge favoriziranega Bojana Kosednarja. Foto Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
V slovenskem obračunu večera je Marko Vardjan po hudem boju v tretji rundi z davljenjem prisilil k vdaji za mnoge favoriziranega Bojana Kosednarja. Foto Leon Vidic/Delo

Ljubljana – V slovenskem obračunu večera na sobotnem 22. borilnem spektaklu World Freefight Challenge (WFC), ki jo je glavni organizator poimenoval v Pitbull.si, je Marko Vardjan (do 77 kg) po hudem boju v tretji rundi z davljenjem prisilil k vdaji za mnoge favoriziranega Bojana Kosednarja, ljubljansko legendo mešanih borilnih športov (MMA).


Najodmevnejši skalp doslej


»Pričakoval sem, da se bo Bojan v prvih dveh rundah izčrpal, zato sem čakal na svojo priložnost in jo nato tudi izkoristil,« se je najodmevnejšega skalpa doslej veselil Vardjan, 28-letni borec iz Velikega Nerajca pri Dragatušu. V statistiki ima zdaj šest zmag in tri poraze, medtem ko »Želva«, kakor kličejo 34-letnega Ljubljančana, ostaja pri desetih zmagah, doživel pa je 12. poraz.

V obračunih s tujci sta bila od Slovencev uspešna Lemmy Krušič (do 66 kg) in Luka Podkrajšek (nad 100 kg). Medtem ko je bil Krušič (19 zmag, 6 porazov) po točkah boljši od avstrijskega Bošnjaka Darka Banovića (12 zmag, 6 porazov), je nekdanji rokometaš Podkrajšek za svojo drugo zaporedno zmago že v uvodni rundi zlomil odpor Libanonca Mika Azaba.

Marko Drmonjič (8 zmag, 1 neodločen izid, 9 porazov) je moral v obračunu do 84 kilogramov po deljeni sodniški odločitvi z 1:2 priznati premoč hrvaškemu asu Ivici Truščku (35 zmag, 32 porazov), Nejc Preložnik (2 zmagi, 1 poraz) je po točkah (0:3) izgubil z Rusom Abdulo Kantajevom, v kategoriji do 66 kilohramov pa se je boril tudi Matjaž Vičar (5 zmag, 3 porazi), za katerega je bil prehud zalogaj Čečen Muslim Danajev (3 zmage, brez poraza), ki je slavil s tehničnim nokavtom v prvi rundi.


Več kot 2000 gledalcev


V edinem dvoboju po pravilih K1 je Alžirec Mury Derbal (do 85 kg) še drugič premagal Veržejca Aleksandra Stankova, vendar pa je treba ob tem zapisati, da so gledalci (v dvorani Tivoli se jih je zbralo več kot 2000) soglasno sodniško odločitev pospremili z glasnim žvižganjem. V glavni borbi večera je favorizirani Bolgar Svetlozar Savov (17 zmag, 6 porazov) v kategoriji do 84 kilogramov za novo točkovno zmago težje, kot so mnogi pričakovali, ugnal Brazilca Sergia Souzo (16 zmag, 18 porazov).
 

Komentarji: