Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Verstappnu zastal dih: Ali je še živ?

Nizozemski dirkaški šampion je bil zaskrbljen zaradi svizca, ki mu je prekrižal pot med veliko nagrado Kanade. Hamiltona naj bi nasledil 17-letni Italijan.
Max Verstappen je bil zaskrbljen zaradi svizca. FOTO: Mark Thompson/AFP
Max Verstappen je bil zaskrbljen zaradi svizca. FOTO: Mark Thompson/AFP
11. 6. 2024 | 12:49
11. 6. 2024 | 13:11
2:24

Nizozemski dirkaški šampion Max Verstappen je minulo nedeljo slavil že tretjo zaporedno zmago na veliki nagradi Kanade in skupno jubilejno 60. v formuli 1. Več sta jih pred njim dosegla zgolj britanski as Lewis Hamilton (103) in nesrečni Nemec Michael Schumacher (91).

Med tokratno dirko v Montrealu, ki so jo odpeljali v različnih vremenskih razmerah (tako v dežju kot soncu), pa je Red Bullovemu zvezdniku za trenutek zastal dih. Vendar ne zaradi spolzke proge, temveč zavoljo svizca, ki mu je v 32. krogu prekrižal pot.

»Ko sem se približeval zadnji šikani, sem videl nekaj pred seboj. Sprva sem mislil, da gre za ostanke katerega od dirkalnikov, nato pa me je prešinilo: 'Oh, ne! To je vendar žival!' V zadnjem hipu sem zavil v desno, kaj se je zgodilo potem, pa ne vem. Ali je še živ?« je na novinarski konferenci vprašal Verstappen.

Pomiril ga je Mercedesov dirkač George Russell, ki je osvojil tretje mesto. »Tudi jaz sem ga videl. Na srečo je stekel stran,« je zaupal 26-letni Britanec. »Še dobro. Če bi ga zadel z dirkalnikom ... Lani mi je v bolid priletel ptič, ne bi rad doživel še trčenja s svizcem,« je še dejal 26-letni Nizozemec, ki je na najboljši poti k četrtemu zaporednemu naslovu svetovnega prvaka. Kot vodilni v skupni razvrstitvi ima že 56 točk naskoka pred drugouvrščenim Monačanom Charlesom Leclercom (Ferrari).

Andrea Kimi Antonelli naj bi prihodnje leto branil Mercedesove barve v formuli 1. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters
Andrea Kimi Antonelli naj bi prihodnje leto branil Mercedesove barve v formuli 1. FOTO: Jennifer Lorenzini/Reuters

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine