Mercedesov vodja presenečen nad sijajnim začetkom »črnih puščic«

V Spielbergu so dirkači danes odvozili tretji prosti trening formule 1, v kvalifikacijah za VN Avstrije najhitrejši Bottas pred Hamiltonom in Verstappnom.
Fotografija: Max Verstappen je že včeraj v Spielbergu vozil na skrajni meji. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Max Verstappen je že včeraj v Spielbergu vozil na skrajni meji. FOTO: Reuters

Ljubljana – V Mercedesovem moštvu formule 1 niso skrivali zadovoljstva po uvodnih prostih treningih pred jutrišnjo veliko nagrado Avstrije (s štartom ob 15.10), saj sta bila svetovni prvak Lewis Hamilton in podprvak Valtteri Bottas obakrat z naskokom pred konkurenco.

»Če sem iskren, smo začeli bolje, kot smo načrtovali,« je priznal Toto Wolff, vodja nemške ekipe, ki lovi že sedmi zaporedni naslov svetovnega prvaka med konstruktorji v kraljevskem avtomobilističnem razredu.

»Črni puščici« (Hamilton pred Bottasom) sta bili najhitrejši tudi na tretjem prostem treningu, pozneje so se odvile tudi kvalifikacije, ki jih je dobil Finec, ob koncu je celo končal na travi ob stezi, dvanajst tisočink sekunde pred britanskim svetovnim prvakom.

Mercedesa bosta tako jutri, dirka je ob 15.10, startala iz prve vrste. Tretji v kvalifikacijah je bil Max Verstappen v Red Bullu, četrti voznik McLarna Britanec Lando Norris.
 

Ferrari razočaral


Dvojec Ferrarija je razočaral; Monačan Charles Leclerc je dosegel sedmi čas, Nemec Sebastian Vettel pa je v drugem delu kvalifikacij izgubil nadzor nad dirkalnikom, dirko bo začel z enajstega startnega položaja.

V zadnjih dveh letih je na Red Bullovem Ringu kraljeval Max Verstappen, ki je v Spielbergu slavil zmago tako lani kot predlani. Bo mladi Nizozemec ciljno črto na avstrijskem Štajerskem še tretjič zapovrstjo prevozil kot prvi?



Preberite še:

Komentarji: