Michael Schumacher na »skrivnostni terapiji«

Nekdanjega dirkaškega zvezdnika so sprejeli v pariško bolnišnico, kjer naj bi mu presadili matične celice.
Fotografija: Michael Schumacher je zbral rekordnih sedem naslovov svetovnega prvaka v formuli 1. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Michael Schumacher je zbral rekordnih sedem naslovov svetovnega prvaka v formuli 1. FOTO: Reuters

Kot poroča časnik Parisien, so danes sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1 Michaela Schumacherja z doma ob Ženevskem jezeru prepeljali v pariško bolnišnico Georges Pompidou na »skrivnostno terapijo.«

Schumacher je med nesrečo med smučanjem v francoskem Meribelu 29. decembra leta 2013 utrpel hude možganske poškodbe. Od takrat se ni pojavil v javnosti in le malo je znanega o njegovem zdravstvenem stanju. Nekateri mediji so sicer že večkrat poročali, da se 50-letni Nemec zaveda, vendar nihče ni potrdil, da se je zbudil iz umetne kome. Januarja je ob njegovem 50. rojstnem dnevu družina sporočila le, da je »v najboljših rokah«.

Schumacher je v bolnišnico prispel okrog 15.30 z reševalnim vozilom z ženevskimi registrskimi tablicami. Z njim je bilo ducat članov zdravniškega osebja. Kot se je izvedelo, naj bi terapija vključevala presaditev matičnih celic, poseg pa bo opravil francoski kirurg Philippe Menasche, predstojnik oddelka za kardiovaskularno medicijo. 
 

Petkrat prvak s Ferrarijem


»Schumi« je sedemkrat osvojil svetovno prvenstvo v formuli 1, zadnjega leta 2004 pri Ferrariju, s katerim je bil prvak petkrat zapored. Pred tem je bil dvakrat prvak z Benettonom (1994, 1995). Kariero je sklenil leta 2012. Z 91 zmagami je še vedno najuspešnejši dirkač doslej. Njegov sin Mick uspešno nastopa v formuli 2.

Preberite še:

Komentarji: