Mladi finski dirkaški as dodobra prestrašil svojega slovitega očeta

Harri Rovanperä na testiranju vendarle prisedel k svojemu silno nadarjenemu sinu Kalleju v toyoto yaris.
Fotografija: Kalle Rovanperä je že pri 19 letih eden od najboljših dirkačev v reliju na svetu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kalle Rovanperä je že pri 19 letih eden od najboljših dirkačev v reliju na svetu. FOTO: Reuters

Ljubljana – Vzhajajočemu finskemu dirkaškemu zvezdniku Kalleju Rovanperäju, ki bo čez slabe tri mesece dopolnil 20 let, je na testiranju z dirkalno toyoto yaris prvič kot sovoznik družbo delal oče Harri Rovanperä, pred leti prav tako vrhunski dirkač v reliju.

»Bilo je grozljivo. Še zdaj sem ves prestrašen, avto je res neverjetno hiter. Vedno sem sovražil vlogo sovoznika,« je zmajeval z glavo 54-letni Finec, potem ko je izstopil iz dirkalnika. Harri Rovanperä je sicer vajen hitrosti; med letoma 2000 in 2005 je nanizal petnajst uvrstitev na oder za najboljše dirkače v reliju. Enkrat se je povzpel tudi na zmagovalno stopnico, in sicer leta 2001 za prvo mesto na dirki po Švedski.


Ko so Rovanperäju mlajšemu omenili, da je dodobra prestrašil svojega očeta, je v smehu odvrnil: »To je bil tudi moj namen,« se je namuznil 19-letni Finec. Pozneje je Kalle, ki po treh letošnjih preizkušnjah s štiridesetimi točkami v skupni razvstitvi za svetovno prvenstvo zaseda četrto mesto za francoskim šampionom Sebastienom Ogierjem (Toyota, 62 točk), Britancem Elfynom Evansom (Toyota, 54) in Belgijcem Thierryjem Neuvillom (42), na družbenem omrežju facebook zapisal: »Vsak dan v avtomobilu za reli je dober dan, a torek je bil zame še prav poseben, saj je oče končno privolil, da je prisedel k meni v toyoto yaris.«

Preberite še:

Komentarji: