Ferrarija vrgla rokavico rdečim bikom

Charles Leclerc je bil najhitrejši na uvodnem treningu formule 1 pred dirko svetovnega prvenstva v Le Castelletu. Na drugem treningu najhitrejši Sainz.
Fotografija: Charles Leclerc zapušča garažo na prvem prostem treningu pred (skoraj) domačo dirko. FOTO: Sylvain Thomas/AFP
Odpri galerijo
Charles Leclerc zapušča garažo na prvem prostem treningu pred (skoraj) domačo dirko. FOTO: Sylvain Thomas/AFP

Današnja uvodna treninga dirkačev formule 1 pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v Franciji sta dobila Ferrarijeva dirkača. Na prvem je bil najboljši Monačan Charles Leclerc, na drugem pa Španec Carlos Sainz.

Leclerc je bil najhitrejši na uvodnem prostem treningu v Le Castelletu. Monačan je ugnal svetovnega prvaka in vodilnega v seštevku sezone Nizozemca Maxa Verstappna (Red Bull) za 0,091 sekunde.

Carlos Sainz v drugem Ferrariju je bil na prvem treningu tretji, najhitrejši pa na popoldanskem, ko je za desetinko ugnal Leclerca. Tretji pa je bil Verstappen.

Carlos Sainz je bil najboljši na drugem treningu. FOTO: Sylvain Thomas/AFP
Carlos Sainz je bil najboljši na drugem treningu. FOTO: Sylvain Thomas/AFP

Na uvodnem treningu ni bilo sedemkratnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona. Britanski zvezdnik je izpustil uvodno preizkušanje terena v Franciji, zamenjal pa ga je mladi testni voznik Mercedesa Nyck de Vries; Nizozemec je v prvem nastopu v formuli 1 dosegel deveti čas deveto mesto. Hamilton je popoldne dosegel peti čas, premagal ga je tudi moštveni sotekmovalec, rojak George Russell.

Pri ekipi Alfa Romeo pa je priložnost za nastop na treningu dobil nekdanji voznik formule 1, Poljak Robert Kubica, ki je tokrat zamenjal Finca Valtterija Bottasa, dosegel pa je 19. čas. Bottas je bil nato na popoldanskem treningu 12.

Pred francosko dirko, ki bo 12. od 22 predvidenih v sezoni 2022, ima Verstappen v SP 38 točk naskoka pred Leclercom (208-170). Dirka bo na sporedu v nedeljo ob 15. uri.

Komentarji: