Namesto kolajne Kauzerju 50 kazenskih sekund

Zadnji dan svetovnega prvenstva v Španiji so slovenski slalomisti ostali praznih rok.
Fotografija: Peter Kauzer je v doživel veliko razočaranje v Seu d'Urgellu. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Peter Kauzer je v doživel veliko razočaranje v Seu d'Urgellu. FOTO: Jože Suhadolnik

Po pravljični soboti se je svetovno prvenstvo za slalomiste v šprinterje na divjih vodah končalo v veliko slabšem razpoloženju. V polfinalnih tekmah kajakašev in kanuistk je so štartali štirje slalomisti, vendar se nikomur ni uspelo prebiti v finalno deseterico.

Najbolj razočaran je bil Peter Kauzer, saj si je četrtič v sezoni prislužil 50 kazenskih sekund zaradi napačno preveslanih vratic in pristal na 35. mestu. Poudariti pa je treba, da se ne bi prebil med finaliste niti brez pribitka; zasedel bi 12. mesto. Niko Testen je v polfinalu zasedel 21. mesto s 3,18 sekunde zaostanka za desetouvrščenim, Martin Srabotnik 25., pri kanuistkah pa je Alja Kozorog pristala na 19. mestu; od desete je bila počasnejša za 4,06 sekunde.
 

Četrtič v sezoni z visoko kaznijo


»Mučil sem se od štarta do prvega vmesnega časa, v spodnjem delu proge sem poskušal nadomestiti izgubljeni čas, a se mi ni izšlo,« je bil razočaran Kauzer, ki ni hotel komentirati odločitve sodnikov: »Sem zdrav, imam zdravo družino in nasploh so na svetu še hujše stvari kot poraz na športni tekmi. S porazi se ponavadi največ naučiš, upam, da sem se dovolj, da bom lahko prihodnje leto močnejši.«

Hrastničan je sicer začel mednarodno sezono s 100 kazenskimi sekundami na evropskem v Pauju ter po 50 na tekmah svetovnega pokala v Londonu in Bratislavi, na vrhuncu leta pa je doživel najhujši udarec. Slovenija si je resda priveslala olimpijsko kvoto po zaslugi Nika Testena, toda Kauzer ima v internem slovenskem točkovanju najslabše izhodišče med udeleženci SP. Da bi lahko četrtič zapored nastopil na OI in v Tokiu poskusil ponoviti podvig iz Ria 2016, kjer je osvojil srebrno kolajno, se bo moral prihodnje leto pošteno potruditi na izbirnih tekmah slovenske reprezentance in na EP v Londonu.

 

Preberite še:

Komentarji: