Neža Klančar se je od mladinske konkurence poslovila z novim bronom (VIDEO)

Slovenska plavalka je bila na OI mladih v Buenos Airesu tretja tudi na 50 metrov prosto.
Fotografija: Neža Klančar bo ena od (vsaj) treh Slovenk, ki bo OI mladih končala z dvema odličjema. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Neža Klančar bo ena od (vsaj) treh Slovenk, ki bo OI mladih končala z dvema odličjema. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Buenos Aires – Slovenska odprava na olimpijskih igrah mladih v Argentini dnevno kopiči zbir osvojenih kolajn. Za novo, že svojo drugo bronasto, je poskrbela 18-letna plavalka Olimpije Neža Klančar, ki je bil najprej tretja na 100 metrov prosto, sinoči pa še na polovični razdalji. Vpisala je do stotinke enak čas kot Kitajka Yunxuan Yang (25,47), hitrejši od nje sta bili zgolj favorizirana Čehinja Barbora Seemanova in Japonka Majuka Jamamoto. Slovenija ima zaenkrat v žepu že šest odličij.


Načrtovala eno, osvojila dve


»Nisem si predstavljala, da bom dvakrat stala na stopničkah. Želela sem eno kolajno, osvojila dve. Čeprav tokratni čas ni povsem tak, kot sem ga načrtovala, je dosežek vseeno odličen. Na tej razdalji je tu v vodi težko kaj spremeniti in dodati,« je za STA ocenila obetavna Ljubljančanka, ki je s tem zapečatila uspešno mladinsko kariero: »Na tekmi sem pokazala, kar znam, in dodala, kar lahko. Odplavala sem normo za člansko svetovno prvenstvo, ki mi je v prihodnje ne bo treba loviti.« Njen prihodnji cilj bo decembrsko svetovno prvenstvo v kratkih bazenih na Kitajskem, ob koncu šolskega leta pa jo čaka matura.


Kaja Juvan brez tretje kolajne


Med najuspešnejšimi slovenskimi zastopnicami v Buenos Airesu pa bo zagotovo 17-letna teniška igralka Kaja Juvan. Potem ko se je prebila v finale že med ženskimi dvojicami in v posamični konkurenci, je podvig skušala ponoviti še pri mešanih dvojicah, toda neuspešno, saj je izpadla v četrtfinalu. V navezi s Srbom Markom Miladinovićem je premoč priznala prvopostavljenima Francozoma Clari Burel in Hugu Gastonu, ki sta bila po razburljivem obračunu boljša s 6:2, 5:7 in 11:9. Kaja se bo lahko Clari za poraz maščevala v finalu posameznic.


Prvi atletski nastopi


Olimpijske nastope so sinoči odprli tudi atleti, slovenske barve sta zastopali Leja Glojnarič, ki je v predtekmovanju skoka v višino s preskočenimi 165 centimetri zasedla 14. mesto, in Tjaša Zajc, ki je bila v suvanju krogle mesto slabša. Kajtar Toni Vodišek je zaradi neugodnih vremenskih razmer ostal brez načrtovanih treh regat in v skupni razvrstitvi ostaja odličen tretji, z mešano ekipo Europe 5 pa se je še enkrat predstavila tudi namiznoteniška igralka Aleksandra Vovk, a doživela poraz posamezno in ekipno.

Preberite še:

Komentarji: