Neži Klančar še tretja zlata kolajna v Dublinu

Nov uspeh slovenske plavalke na evropskem prvenstvu mlajših članov in članic. Janja Šegel prva na 100 m prosto.
Fotografija: Neža Klančar je pred tem osvojila zlato kolajno že na 50 m prosto in na tekmi na izločanje. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Neža Klančar je pred tem osvojila zlato kolajno že na 50 m prosto in na tekmi na izločanje. FOTO: Leon Vidic/Delo

Slovenska plavalka Neža Klančar je tretji dan evropskega prvenstva mlajših članov in članic v irskem Dublinu osvojila še tretjo zlato medaljo, danes je zmagala na 50 m delfin. Pred tem je v Dublinu zlato dobila že na 50 m prosto in v tekmi na izločanje.

V disciplini 50 m delfin je danes zmagala s časom 26,02, kar je 35 stotink sekunde hitreje kot dopoldne. Za 15 stotink je ugnala drugouvrščeno Turkinjo Aleyno Ozkan. »Z nastopom sem zelo zadovoljna. Še eno zlato odličje, kar sem si tudi želela. Zdaj grem lahko sproščeno na počitnice in potem v novo sezono,« je dejala Klančarjeva.

»Še zadnji štart sezone in še tretja zlata kolajna v dveh dneh na EP do 23 let. Lahko rečem le, da se je njeno trdo delo obrestovalo in da je pokazala, da je treba v športu vztrajati kljub poškodbi in slabim trenutkom. Neža naprej sledi svojim ciljem, ki si jih je zadala,« je nastop ocenil trener Tomaž Torkar.

Janja Šegel si je zmago na 100 m prosto priplavala v razburljivem finišu, v katerem je s časom 54,66 le za stotinko sekunde ugnala Američanko Grace Cooper, drugo najhitrejšo Evropejko, Madžarko Panno Ugrai, pa kar za 45 stotink. Za svojim državnim rekordom je zaostala za štiri desetinke sekunde. Šeglova je že prvi dan prvenstva osvojila bronasto kolajno v disciplini 200 m prosto.

Preberite še:

Komentarji: