Ngannou na pragu prvovrstne senzacije, Fury v nokdavnu

Kamerunski šampion mešanih borilnih športov za las izgubil boksarski dvoboj s favoriziranim britanskim svetovnim prvakom težke kategorije združenja WBC.
Fotografija: Francis Ngannou je Tysona Furyja spravil celo v nokdavn. FOTO: Fayez Nureldine/AFP
Odpri galerijo
Francis Ngannou je Tysona Furyja spravil celo v nokdavn. FOTO: Fayez Nureldine/AFP

Ni veliko manjkalo, pa bi Francis Ngannou poskrbel za prvovrstno senzacijo. Po vrhunski boksarski predstavi je kamerunski šampion mešanih borilnih športov (MMA) za las izgubil spektakularni dvoboj z močno favoriziranim Britancem Tysonom Furyjem, svetovnim prvakom težke kategorije po različici WBC. Točkovalci so po desetih rundah zmago z 2:1 (95:94, 94:95, 96:93) prisodili 35-letnemu velikanu iz Manchestra.

Toda ni jih bilo malo, ki bi po obračunu dvignili roko Ngannouju. Predvsem po zaslugi natančno merjenega levega krošeja, s katerim je 37-letni Afričan v tretji rundi spravil na tla Furyja. Tudi sicer se je nekdanji svetovni prvak MMA združenja UFC boril zelo dobro, tako da je 206 centimetrov visokemu Britancu v nabito polni Kraljevski areni v Riadu povzročil precej sivih las – ter oteklino na čelu in podplutbo ob levem očesu.

»Počutim se fantastično, čeprav se ni izšlo povsem tako, kot sem si želel. Zdaj sem ranjen, toda vrnil se bom močnejši,« je zagotovil Ngannou, za katerega je bil to sploh prvi nastop v boksarskem ringu. Zanj naj bi prejel debelih deset milijonov evrov, več kot za vseh svojih dvajset obračunov v kletki!

Tyson Fury se je v tretji rundi znašel na tleh. FOTO: Fayez Nureldine/AFP
Tyson Fury se je v tretji rundi znašel na tleh. FOTO: Fayez Nureldine/AFP

Fury je priznal, da je bil to eden od njegovih najtežjih dvobojev v zadnjih desetih letih. »Francis je vrhunski borec in boksar. Zasluži si vse čestitke. Za zmago sem se moral zelo potruditi,« je priznal še neporaženi britanski šampion, ki bo zaslužil več kot 50 milijonov evrov. 

Po obračunu, ki so si ga ogledali številni znani športniki in glasbeniki (Eminem, Ronaldo, Cristiano Ronaldo, Luis Figo, Evander Holyfield​, Mike Tyson, Larry Holmes ...), je k njemu pristopil ukrajinski zvezdnik Oleksandr Usik, svetovni prvak po različicah IBF, WBA in WBO. Z njim naj bi se udaril 23. decembra. »Dajva, izpeljiva to,« sta dejala skoraj v en glas.

Tyson Fury (levo) se je moral zelo potruditi za tesno zmago. FOTO: Fayez Nureldine/AFP
Tyson Fury (levo) se je moral zelo potruditi za tesno zmago. FOTO: Fayez Nureldine/AFP

Preberite še:

Komentarji: