Nov naslov svetovne prvakinje za Alenko Artnik

Slovenska potapljačica je na svetovnem prvenstvu v Hondurasu osvojila prvo mesto v disciplini CWT z monoplavutjo.
Fotografija: Alenka Artnik še naprej niza velike uspehe v potapljanju. FOTO: Daan Verhoeven/Delo
Odpri galerijo
Alenka Artnik še naprej niza velike uspehe v potapljanju. FOTO: Daan Verhoeven/Delo

Slovenska potapljačica Alenka Artnik je dosegla nov podvig v svetovnem merilu. V Roatanu v Hondurasu je osvojila prvo mesto na SP v disciplini CWT z monoplavutjo in tako ubranila naslov svetovne prvakinje.

Artnikova je na ta način dodala še eno zmago v bogato zbirko uspehov. Konec julija je namreč 41-letnica v potapljanju na vdih v disciplini z dvojno plavutjo (CWTB) na Bahamih dvakrat izboljšala svetovni rekord, nazadnje se je potopila do 111 metrov.

Danes je nastopila v disciplini z monoplavutjo in dosegla globino 107 metrov. »Postala sem svetovna prvakinja v disciplini CWT z monoplavutjo in ubranila naslov prvakinje. Uživala sem v svoji 'vožnji', čestitke tudi Alice Modolo za drugo in Enchante Gallardo za tretje mesto,« je na facebooku zapisala Artnikova. Dodala je, da želi vsem veliko sreče v naslednjih dveh disciplinah, sama pa si bo vzela nekaj premora.

Preberite še:

Komentarji:

Mnenja

Dmitro Kuleba, minister za zunanje zadeve Ukrajine, Josep Borrell, visoki predstavnik EU za zunanje zadeve in varnostno politiko ter podpredsednik evropske komisije
Več...