Olimpijska generalka se ni začela po slovenskem okusu

Judoistka Maruša Štangar na svetovnem prvenstvu v Tokiu izpadla že po prvem dvoboju.
Fotografija: Maruša Štangar (desno) se je od svetovnega prvenstva v Tokiu poslovila že po prvem dvoboju. Jutri bo na tamkajšnje blazine stopila njena starejša sestra Anja. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Maruša Štangar (desno) se je od svetovnega prvenstva v Tokiu poslovila že po prvem dvoboju. Jutri bo na tamkajšnje blazine stopila njena starejša sestra Anja. FOTO: Facebook

Tokio – Za slovensko zastopstvo se 33. svetovno prvenstvo v judu, na katerem sodeluje 509 tekmovalcev in 330 tekmovalk iz 147 držav (!), ni začelo po željah. Maruša Štangar, ki se je prva iz naše reprezentance podala na tatami v Tokiu, je namreč izpadla že po prvem dvoboju v kategoriji do 48 kilogramov.

Za 21-letno Ljubljančanko, ki je pred dvema mesecema na evropskih igrah v Minsku navdušila z bronasto kolajno, je bila v uvodnem krogu v podaljšku usodna Mongolka Narantsetseg Ganbaatar, ki ji je zlata točka za zmago z iponom (10:0) uspela po skoraj sedmih minutah izenačenega obračuna.

Judoistka Olimpije po zgodnjem izpadu ni skrivala razočaranja, sama pri sebi se je namreč spogledovala s tem, da bi na generalki za olimpijske igre prihodnje leto v Tokiu presegla sedmo mesto z lanskega svetovnega prvenstva v Bakuju.

Jutri bosta ob Marušini starejši sestri Anji Štangar (do 52 kg, njena prva nasprotnica bo prav tako Mongolka – Sosorbaram Lkhagvasuren) slovenske barve v kategoriji do 66 kilogramov zastopala tudi Adrian Gomboc in Andraž Jereb. Medtem ko se bo Gomboc za začetek spoprijel s Kajem Yaujem Leonom Taylorjem Chowom iz Hongkonga, bo Jerebov prvi nasprotnik boljši iz obračuna med Belgijcem Kennethom Van Gasbekejem in Belorusom Dzmitrijem Minkouom.

Preberite še:

Komentarji: