Oslabljeni Maribor dodobra namučil favorizirano Crveno zvezdo

Nepopolna slovenska »reprezentanca« v boksu v uvodnem krogu novoustanovljene regionalne lige v Beogradu izgubila s 6:14.
Fotografija: Slovenski boksarji so drago prodali svojo kožo v Beogradu. FOTO: BK Maribor
Odpri galerijo
Slovenski boksarji so drago prodali svojo kožo v Beogradu. FOTO: BK Maribor

Oslabljeni BK Maribor je v uvodnem krogu novoustanovljene regionalne lige v (olimpijskem) boksu presenetil vse po vrsti in na gostovanju pri močno favorizirani Crveni zvezdi z izidom 6:14 iztržili več, kot so mnogi pričakovali. Toda rezultat bi bil lahko po besedah trenerja Igorja Rašića še ugodnejši.

Zmage za nepopolno slovensko »reprezentanco«, ki je tik pred zdajci ostala brez nadarjenega Nika Nikolova Vebra (do 60 kg) in si je morala zadnji hip izposoditi Srbe Rifata Azemija (do 56 kg), Vasilijeja Tanaskovića (do 60 kg) in Alena Mašovića (nad 91 kg), so dosegli mladinec Dejan Leburić (do 75 kg, s 4:1 proti Ahmedu Mavriću) ter člana Tadej Černoga (do 64 kg, s 4:1 proti Radomirju Jovanoviću) in Gregor Starašinič (do 81 kg, s 3:2 proti Aleksi Markoviću).

Toda zmago bi si po Rašićevi oceni zaslužil vsaj še Edin Sejdinović (do 75 kg), ki je z 2:3 po točkah izgubil z domačim zvezdnikom Sandrom Poletanom. Ker se v strokovnem vodstvu BK Maribor niso strinjali s točkovanjem, so zoper sodniško odločitev vložili pritožbo, ki jo bodo obravnavali po ogledu posnetka. »Edin je bil vsekakor boljši od Sandra. V tem dvoboju so nam vzeli zmago,« je zmajeval z glavo Rašić.

Slovensko zastopstvo je proti Crveni zvezdi iztržilo več, kot so mnogi pričakovali. FOTO: BK Maribor
Slovensko zastopstvo je proti Crveni zvezdi iztržilo več, kot so mnogi pričakovali. FOTO: BK Maribor


Blizu uspehu je bil tudi Aljaž Šircelj (do 69 kg, 1:4 proti Đejljanu Toskiću), dober odpor pa sta nudila tudi mladinec Jure Žganjar (do 64 kg, 1:4 proti Momčilu Janjiću) in član Aljaž Ban (do 91 kg, 0:5 proti Sadamu Murgamedovu). »Zelo dobro je boksal tudi Šircelj in razpletlo bi se lahko tudi v njegovo korist,« je presodil trener BK Maribor in za izvrstne predstave pohvalil tudi Leburića, Černogo in Starašiniča, ki v obračunih z domačimi borci niso pustili nobenega dvoma o tem, kdo je boljši.

»Menim, da so bili nad nami precej presenečeni in da od nas niso pričakovali takšnega boksa,« je še dejal Rašić, ob katerem so fante kot trenerji iz kota vodili še Slobodan Anđelić, Robert Reher in Sašo Weixler. Na prireditvi je sodila tudi slovenska sodnica Andreja Bešter.

Drugi dvoboj v skupini A med zagrebškimi Vitezi in Radnikom iz Bijeljine bo na sporedu 5. junija. V skupini A je Loznica v gosteh s 14:6 ugnala Vardar Skopje, sarajevski Željezničar pa je doma z enakim rezultatom premagal zasedbo iz Podgorice.

Preberite še:

Komentarji: