Oven in Cof na odru v Banjaluki

Po izjemno uspešnem svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah slovenski divjevodaši ne poznajo premora.
Fotografija: Simon Oven je zasedel drugo mesto. Foto Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Simon Oven je zasedel drugo mesto. Foto Tadej Regent/Delo

Banjaluka – Po izjemno uspešnem svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah divjevodaši ne poznajo premora. Ta konec tedna so sezono svetovnega pokala odprli v Banjaluki. V klasičnem spustu na Vrbasu se je z drugim mestom izkazal kajakaški svetovni prvak Simon Oven, med kanuisti je bil Blaž Cof tretji. Danes bo na sporedu še šprint.


Le sekundo in četrt od zmage


Oven je za francoskim zmagovalcem Felixom Bouvetom zaostal za 1,26 sekunde, že tretjeuvrščeni Maxence Barouh je bil prepočasen za četrt minute. Nejc Žnidarčič, sicer svetovni prvak v šprintu, in Anže Urankar sta eden za drugim končala tik pod zmagovalnim odrom, na četrtem in petem mestu, Maks Frančeškin je bil deveti, Tim Novak trinajsti, Vid Debeljak pa je zaokrožil petnajsterico.

Na zmagovalni oder se je povzpel tudi šprinterski šampion, kanuist Cof, ki je v cilju premoč priznal zgolj Čehu Ondreju Rolencu in Francozu Louisu Lapointu.


Ostermanova zmagala v malem finalu


Na evropskem prvenstvu v kajakaštvu na mirnih vodah v Beogradu pa sta v malem finalu na 500 metrov nastopila tudi Anja Osterman, ki je z zmago zasedla končno deseto mesto, in Simon Blaževič, ki je s skupnim 13. mestom končal svoje nastope na tem tekmovanju. Anjo čaka še finale B na 200 metrov, Jošt Zakrajšek pa bo slovenske predstave zaokrožil s finalom na kraljevski preizkušnji na 5000 metrov.

Komentarji: