Ponavlja se predlanski scenarij

Tudi šesta partija dvoboja za naslov šahovskega svetovnega prvaka med Magnusom Carlsenom in Fabianom Caruano se je končala z remijem.
Fotografija: Šesta partija, šesti remi. FOTO: Matt Dunham/AP
Odpri galerijo
Šesta partija, šesti remi. FOTO: Matt Dunham/AP

London – Dvoboj za naslov šahovskega svetovnega prvaka med Magnusom Carlsenom in ameriškim izzivalcem italijanskega porekla Fabianom Caruano gre po zelo podobnem scenariju kot prejšnji, ko je predlani Norvežan ruskega tekmeca Sergeja Karjatkina neuspešno lomil prvih sedem partij, ki so se končale brez zmagovalca. Letos sta nasprotnika, skorajda vrstnika (loči ju leto in pol), nanizala že šest zaporednih remijev, zadnjega sinoči, ko je bil z razpletom lahko bolj zadovoljen trikratni zaporedni šampion.


Šest ur in pol


Carlsen z belimi figurami in Caruana, ki lovi prvo ameriško lovoriko v dvobojih za svetovno prvenstvo po natanko 16.878 dneh, sta se za novo delitev točke dogovorila po šestih urah in pol ter 80 potezah. Norvežan se je med partijo znašel v težavah, a se izvlekel in zdaj nadaljuje mrtvi tek z Američanom, ki si je sedež v Londonu zagotovil z zmago na turnirju kandidatov. »Bil sem nekoliko preveč ležeren,« je priznal Carlsen, ki bo po današnjem prostem dnevu obračun za šampionsko krono s sedmo partijo nadaljeval jutri.

Preberite še:

Komentarji: