Posebna priloga Dela in Slovenskih novic

Vse na temo zdravja, športa in gibanja si lahko preberete v ponedeljek, 10. septembra.
Fotografija: Evropski teden športa, Posebna priloga Dela in slovenskih novic, rekreacija Foto Delo
Odpri galerijo
Evropski teden športa, Posebna priloga Dela in slovenskih novic, rekreacija Foto Delo


Raziskava evropskega barometra je pokazala, da smo Slovenci med tistimi, ki se v Evropski uniji največ gibajo. To pa je papirnata lovorika, na kateri ne gre zaspati in obstati.

Dokazano je, kako je redno gibanje blagodejno za zdravje in nenazadnje tudi za državno blagajno. Zato se Slovenija ne sme ustaviti, temveč se mora gibati še bolj množično in pogosteje. K temu naj bi pripomogel evropski teden športa, nad katerim bo od 23. do 30. septembra bedel Olimpijski komite Slovenije.

Pri Delu in Slovenskih novicah smo ob tej priložnosti pripravili posebno prilogo, ki bo izšla v ponedeljek, 10. septembra. Na 48 straneh boste v pogovorih z Nado Rotovnik Kozjek in Tanjo Kajtna lahko prebrali, kaj je zdrav življenjski slog in zdrav duh v zdravem telesu.

Ne bomo vam postregli le s teorijo, z vami bodo svoje izkušnje delili paraolimpijec Dejan Fabčič, pa Sara Isaković, Marko Milić, Andrej Hauptman, Miro Cerar st., vsi nekoč vrhunski, zdaj pa ljubiteljski športniki, starši in stari starši, ki z gibanjem skrbijo za svoje zdravje in zdravje svojih potomcev.

Da z zdravjem ni šale, je dognal tudi znani komik Boštjan Gorenc Pižama. Če se strinjate s tem, boste v prilogi Evropski teden športa našli nekaj zase, saj smo v njej zajeli vse, ki bi se morali gibati, od najmlajših, študentov, zaposlenih do tistih v tretjem življenjskem obdobju.

Ob zanimivem branju boste dobili tudi 30-dnevni načrt vadbe za vse starostne in zmogljivostne skupine ter spored najbolj zanimivih dogodkov, ki bodo po vsej Sloveniji v evropskem tednu športa.

Komentarji: