Prvaki obrambo naslova začeli zanesljivo

Na sredozemskih igrah neuspešen dan za slovenske tekmovalke in tekmovalce v borilnih športih.
Fotografija: Namiznoteniška moška reprezentanca v zasedbi Darko Jorgić (na fotografiji), Deni Kožul in Peter Hribar si je na sredozemskih igrah že zagotovila četrtfinale. FOTO: Jung Yeon-je/AFP
Odpri galerijo
Namiznoteniška moška reprezentanca v zasedbi Darko Jorgić (na fotografiji), Deni Kožul in Peter Hribar si je na sredozemskih igrah že zagotovila četrtfinale. FOTO: Jung Yeon-je/AFP

Slovenski namiznoteniški igralci so z dvema zmagama začeli svoje nastope v ekipnem delu, kjer na sredozemskih iger v alžirskem Oranu branijo naslov izpred štirih let. Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar so s 3:0 najprej premagali Ciper. V skupini 1 so nato s 3:1 premagali še Grčijo ter si zagotovili četrtfinale v ponedeljek.

Slovenske namiznoteniške igralke so v prvem dvoboju z 0:3 izgubile proti Portugalkam, zvečer igrajo drugega s Španijo.

Izgubila sta slovenska karateista. Urša Haberl je osvojila končno peto mesto v kategoriji do 50 kg. V polfinalu jo je z zgolj 1:0 premagala domačinka Cylia Ouikene. V kategoriji do 60 kg je Niklasa Tamšeta Mariniča, ki je bil na koncu sedmi, v šestnajstini finala z 8:0 premagal domačin Ala Salimi.

»Vse borbe, ki sem jih danes opravila, so se dobro izšle, na žalost pa to ni bilo dovolj za medaljo. Upam, da bo še kakšna priložnost. To so moje prve sredozemske igre, občutki so zelo dobri, posebno doživetje je bilo včerajšnje odprtje,« je povedala Haberlova.

V rokoborbi grško rimskega sloga je v kategoriji do 77 kg v osmini finala izgubil Luka Gumilar. Z 10:0 ga je premagal Albanec Kevin Kupi.

Balinar Martin Zdauc je zmagal v prvem krogu kvalifikacij v hitrostnem zbijanju (45), druga je bila Nina Voličina med tekmovalkami (35). Četrti je bil v kvalifikacijah skupine A natančnega zbijanja Marko Švara (20).

V boksarski ring je stopil Nik Nikolov Veber, v kategoriji do 63 kg ga je s 3:0 v šestnajstini finala premagal Maročan Abdelhaq Nadir.

Poraženi sta bili tudi slovenski dvojici v badmintonu. Andraž Krapež in Miha Ivanič sta imela alžirska tekmeca, Koceila Julien Mammeri in Youcef Sabri Medel sta zmagala z 2:0. Nika Arih in Petra Polanc sta z 0:2 klonili proti Italijankama Katharini Fink in Yasmini Hamza.

Preberite še:

Komentarji: