S pomočjo ene od vodilnih kriptomenjalnic pripravlja pravo revolucijo

Zlatko Mahić, vodja združenja WFC, namerava s hongkonškim podjetjem OKEx ustvariti največje družbeno (borilno) omrežje.
Fotografija: Zlatko Mahić se je v Bahrajnu združil z organizacijo Brave FC, ki je v lasti šejka Khalida bin Hamada Al Khalife. FOTO: WFC
Odpri galerijo
Zlatko Mahić se je v Bahrajnu združil z organizacijo Brave FC, ki je v lasti šejka Khalida bin Hamada Al Khalife. FOTO: WFC

Ljubljana – Ko je Zlatko Mahić s svojimi sodelavci leta 2006 v Kopru priredil prvo prireditev WFC v mešanih borilnih športih (MMA), so imeli mnogi pomisleke. A veliki ljubitelj obračunov, v katerih so dovoljeni tako rekoč vsi udarci, prijemi in meti, se ni oziral nanje. Šel je svojo pot, na kateri vztraja še danes.

Kljub takšnim in drugačnim oviram je iz leta v leto prirejal spektakle, v katerih so lahko ljubitelji borilnih veščin uživali vse od Ljubljane prek Dubrovnika, Beograda in Sofije pa do Abu Dabija. Čez dobra dva meseca, 19. januarja, bo v Tivoliju pripravil že 24. prireditev, prvič v kletki, ki mu jo izdelujejo na Češkem. Poimenoval jo je WFC 24 – OKEx po novem glavnem pokrovitelju, eni od vodilnih kriptomenjalnic na svetu OKEx.

»Do sodelovanja je prišlo po naključju, ko sem – ker me kriptovalute zanimajo – s prijateljem nedolgo tega obiskal tovrstni sejem na Malti in spoznal Andyja Cheunga, ki v omenjenem hongkonškem podjetju z 800 zaposlenimi zaseda visok položaj. Ko je izvedel, s čim se ukvarjam, je bil navdušen. Takoj mi je ponudil sodelovanje,« je zaupal Mahić.

O konkretnih številkah, kar zadeva sponzorstvo, seveda ni želel govoriti, češ da so poslovna skrivnost, je pa prikimal naši opazki, da jim bo njihova pomoč prišla še kako prav. Še toliko bolj, ker imajo z WFC še velike načrte.
Andy Cheung in Zlatko Mahić imata velike načrte z mešanimi borilnimi športi. FOTO: WFC
Andy Cheung in Zlatko Mahić imata velike načrte z mešanimi borilnimi športi. FOTO: WFC


»Že delamo na tem, da bomo digitalizirali vse skupaj in sčasoma ustvarili največjo navijaško bazo v MMA. Tako bomo že decembra predstavili novo platformo, na kateri bodo ljubitelji borilnih športov na enem mestu dobili vse, kar bodo želeli. Naša vizija je, da bi – po principu facebooka, twitterja – vzpostavili največje (borilno) omrežje na svetu,« je pojasnil Zlatko in razkril, da je njihov glavni namen borce in borbe približati navijačem.

»Ljubitelji MMA bodo lahko sami glasovali in izbirali tekmece. Za nameček bodo lahko navijači stavili na razplete dvobojev, dajali napitnine borcem, ki se bodo borili s t. i. pametnimi rokavicami. Te bodo med drugim merile moč udarcev, energijo, srčni utrip itn., vse to pa se bo gledalcem prikazovalo na zaslonu – kakor v igricah,« se je razgovoril vodja združenja WFC in dodal, da se je poleg tega prav v teh dneh v Bahrajnu združil z organizacijo Brave FC, ki je v lasti šejka Khalida bin Hamada Al Khalife.

Zatem se je vrnil k 24. prireditvi WFC, na kateri se bosta v glavnem obračunu večera med seboj spoprijela šampiona dveh kategorij – Hrvat Ivica Trušček (do 77 kg) in Bolgar Svetlozar Savov (do 84 kg). V slovenskem obračunu se bosta udarila Marko Drmonjič in Denis »Chorchyp« Porčič, od naših borcev pa se bodo predstavili še Monika Kučinič, Jakob Nedoh, Luka Podkrajšek, Matej Plavec, Aleš Ratej, Matjaž Vičar in boksarski težkokategornik Haris Aksalič, ki bo prestal ognjeni krst v MMA.

Preberite še:

Komentarji: