Sama Petjeta na nosilih odnesli iz ringa, Žiga Pečnik in Gregor Stračanek zmagala

Srbski borec Slobodan Mijajlović na Noči dvobojev v mariborski dvorani Tabor nokavtiral 27-letnega Metličana.
Fotografija: Samo Petje je v Mariboru doživel hud nokavt. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Samo Petje je v Mariboru doživel hud nokavt. FOTO: Tomi Lombar

Maribor – Samo Petje, najuspešnejši slovenski borec po pravilih K1, je na Noči dvobojev v mariborski dvorani Tabor doživel hud poraz. Že v uvodni rundi obračuna v kategoriji do 71 kilogramov ga je namreč nokavtiral Srb Slobodan Mijajlović.

Petje, ki je dvoboj začel zelo odločno in tekmeca zadel s tremi zaporednimi nožnimi udarci, je nato začel Mijajlovića stiskati v kot. Ravno je želel močno zamahniti z roko, ko ga je Slobodan presenetil z nožnim udarcem in z njim tako silovito zadel Sama v vrat, da je ta padel kot pokošen.

Petje je nezavesten obležal in zdravniki so ga kar nekaj časa spravljali k sebi in ga polivali z vodo. Ko si je vsaj za silo opomogel, so ga naložili na nosila, odnesli iz ringa in odpeljali v bolnišnico. Ker se je prireditev nadaljevala, je bilo mogoče sklepati, da 27-letni Metličan, ki je novembra lani v Las Vegasu ubranil šampionski pas združenja FFC, vendarle ni staknil hujše poškodbe, če odmislimo pretres možganov. To so pozneje potrdili tudi zdravniki, ki so Petjeta po pregledu odpustili iz bolnišnice.

Po krajši prekinitvi je gledalce v dvorani na noge spravil domači matador Žiga Pečnik, ki je v dvoboju kategorije do 78,1 kilograma prisilil k vdaji Milana Babića iz BiH in se ovenčal z naslovom evropskega prvaka združenja WAKO PRO v K1.

Uspešen je bil tudi Gregor Stračanek (do 71,8 kg), ki je s tehničnim nokavtom v osmi rundi premagal Francoza Frederica Ficeta in osvojil naslov svetovnega prvaka v polnem kontaktu po različici WAKO PRO.

Preberite še:

Komentarji: