Schumacher dobil vzdevek, ki mu ni v čast

Mick Schumacher je razbil že dva dirkalnika, pri moštvu Haas izgubljajo denar in potrpljenje.
Fotografija: Haas Micka Schumacherja je šel na pol. FOTO: Foto Christian Bruna/AFP
Odpri galerijo
Haas Micka Schumacherja je šel na pol. FOTO: Foto Christian Bruna/AFP

Mick Schumacher je v formulo 1 vstopil z veliko pompa, a se ga je v drugi sezoni že prijel vzdevek, ki si ga nihče ne želi. Po še enem slabem vikendu v Monaku je v paddocku zaokrožilo ime »crash kid«.

Mladi Nemec vsekakor ne stopa po stopinjah očeta, sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja, pa tudi ne strica Ralfa Schumacherja.

Mick Schumacher jo je srečno odnesel. FOTO: Loic Venance/AFP
Mick Schumacher jo je srečno odnesel. FOTO: Loic Venance/AFP

Zvezdnik ameriškega moštva Haas je v Monte Carlu izgubil nadzor nad dirkalnikom, ki se je po trčenju prepolovil, kar je povzročilo rdečo zastavo. To ni njegova prva nesreča v sezoni. Avto je uničil tudi v kvalifikacijah za VN Savdske Arabije.

Nekdanji dirkač in njegov rojak Christian Danner ga je opozoril, da tvega izgubo zaupanja pri šefu moštva Güntherju Steinerju. »Mick je dovolj hiter, vendar ni zanesljiv. Tako ne bo šlo več dolgo naprej. Z nesrečami povzroča milijonsko škodo. Haas bi lahko ta denar porabil smotrneje,« pravi Danner.

Mick Schumacher še ne upravičuje pričakovanj. FOTO: Sebastien Bozon/AFP
Mick Schumacher še ne upravičuje pričakovanj. FOTO: Sebastien Bozon/AFP

Mick je sicer član Ferrarijeve družine, a se bo moral bolj potruditi in pokazati več znanja, če želi nekega dne sesti v rdečo boginjo. Nima še niti točke v svetovnem prvenstvu. Njegov moštveni tekmec Kevin Magnussen jih ima v tej sezoni 15.

Preberite še:

Komentarji: