Sirotkin dopolnil Renaultovo posadko

Ruski voznik formule ena je lani za volanom williamsa osvojil eno samo točko v svetovnem prvenstvu.
Fotografija: Sergej Sirotkin ne bo več v prvem planu. FOTO: Maksim Šemetov/Reuters
Odpri galerijo
Sergej Sirotkin ne bo več v prvem planu. FOTO: Maksim Šemetov/Reuters

Enstone – Tri tedne pred začetkom nove sezone svetovnega prvenstva v formuli ena je znana celotna posadka Renaulta, ki je lani v konstruktorski razvrstitvi zasedel četrto mesto. Na enem od dveh vozniških sedežev je ostal Nemec Nico Hülkenberg, na drugem je Španca Carlosa Sainza zamenjal dosedanji »rdeči bik«, Avstralec Daniel Ricciardo, od danes pa je znano tudi ime rezervnega dirkača.


Lanski najslabši dirkač


To je 23-letni Rus Sergej Sirotkin, ki si je v minuli sezoni kruh služil pri Williamsu, pred začetkom nove pa moral sedež predati povratniku med dirkaško elito, vsestranskemu Poljaku Robertu Kubici. Sirotkin je bil lani najmanj prepričljiv voznik v svetovnem prvenstvu, saj je ujel eno samo točko na septembrski veliki nagradi Italije v Imoli, pa še to po diskvalifikaciji šestouvrščenega Romaina Grosjeana.


Aitken bo testni voznik


Dosedanji Renaultov rezervni voznik Jack Aitken bo postal testni dirkač in se v večji meri posvetil formuli 2. »Vesel sem, da se vračam k prijateljem v Renaultu. Dobro vem, kako tam stvari delujejo, saj sem bil predlani del njegove ekipe. Zanimivo bo videti, kolikšen je bil napredek od tedaj. Z obema dirkačema, Nicom in Danielom, sem že sodeloval, s tega stališča zagotovo ne bo težav,« je pojasnil Sirotkin.

Preberite še:

Komentarji: