Slovenke nemočne proti Nemkam

Ženska reprezentanca je s porazom v osmini finala končala turnir na Poljskem. Dve zmagi dobra spodbuda za mlado ekipo.
Fotografija: Slovenke niso bile kos favoritinjam iz Nemčije. FOTO: CEV
Odpri galerijo
Slovenke niso bile kos favoritinjam iz Nemčije. FOTO: CEV

Slovenske odbojkarice so se v osmini finala evropskega prvenstva v Lodžu pomerile z Nemkami in prepričljivo izgubile z 0:3 (-21, -15, -20) ter končale turnir najboljših na stari celini.

Izbranke selektorja Alessandra Chiappinija so stavile na sproščenost in dejstvo, da se jim ni bilo treba seliti, ampak Nemke, ki so osvojile prvo mesto v skupini D v Bratislavi in premagale tudi Rusijo, so pokazale moč in se brez težav uvrstile med osem najboljših.

Kljub temu Slovenke prvenstvo zapuščajo dvignjenih glav, premagale so Portugalsko in Ukrajino ter si drugič v zgodovini zagotovile nastop med najboljšimi 16 reprezentancami Evrope. Glede na to, da imajo mlado ekipo, se lahko nadejajo še boljših rezultatov v prihodnosti.

Slovenke so dober odpor ponudile le v prvem nizu, v katerem so po zaslugi dobrega sprejema kar nekaj časa tudi vodile. A ne več kot za dve točki. Zadnjič so bile v vodstvu pri izidu 18:17. V nadaljevanju pa so popustile pri sprejemu, posledično so se začele težave v napadu, tekmice so z blokom povsem zaustavile slovenske napadalke. Drugi niz so dobile z visoko razliko, tudi v tretjem že zanesljivo vodile, Slovenke se niso vdale, a zmage Nemk niso ogrozile.

Eva Mori, kapetanka Slovenije: »Razočarane smo, saj smo imele lepo priložnost, ker je naša igra tukaj na Poljskem iz dneva v dan rasla. Rekla bi, da smo zapravile priložnost, a obenem vemo, da še nismo na najvišji ravni in bomo morale še veliko delati, da jo bomo dosegle. Mislim, da je bil odločilen karakter. Če bi si rekle, gremo igrat, bi bilo malo lažje, tako pa smo si same ustvarile dodaten pritisk, da moramo zmagati. Ponosna sem na osvojen rezultat, a čaka nas še veliko dela.«

Darja Eržen, korektorka Slovenije: »Poznala se je njihova kvaliteta. Me smo se borile skozi celo tekmo, na koncu je odločila razlika v lastnih napakah, ki jih nasprotnice skoraj niso delale, me pa smo jih storile nekaj preveč. Naš uspeh na tem prvenstvu je velik. Zelo smo ponosne na to, kar smo dosegle, vseeno je to velik dosežek za nas kot ekipo, žensko reprezentanco in Slovenijo.«

Preberite še:

Komentarji: