Slovenska reprezentanca izgubila tudi teoretične možnosti za EP

Čehinje so bile še drugič prepričljivo boljše, tokrat na kvalifikacijskem turnirju v Zenici.
Fotografija: Slovenska odbojkarice so bile vnovič prešibke za Čehinje. FOTO: CEV
Odpri galerijo
Slovenska odbojkarice so bile vnovič prešibke za Čehinje. FOTO: CEV

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se je poslovila od nastopa na evropskem prvenstvu v Srbiji, Romuniji, Bolgariji in na Hrvaškem. V kvalifikacijah je doživela še tretji poraz, še drugič je morala priznati premoč Češki. Potem ko so bile Čehinje na prvem turnirju v Latviji boljše z z izidom 3:1, so tokrat v Zenici zmagale s 3:0 (18, 15, 22).

Čehinje, ki so se že pred tekmo uvrstile na prvenstvo, so bile v dvoboju s Slovenkami za razred boljše. Slovenska vrsta niti v enem nizu ni bila blizu zmagi, še najbližje je bila v tretjem nizu, ko se je v končnici tekmicam približala na dve točki zaostanka.

Slovenke so po porazu nekaj časa ohranile teoretične možnosti za napredovanje. Potrebovale so pomoč Latvije, ki bi morala gostiteljicam turnirja, reprezentanci BiH, vzeti vsaj en niz. V tem primeru bi v zadnjem kolu Slovenija s prepričljivo zmago proti BiH še lahko prišla do nastopa na prvenstvu. Toda BiH je hitro razblinil zadnje dvome z zmago s 3:0.

Točke za Slovenijo: Mori 4, Grudina 6, Lorber Fijok 3, Janežič, Eržen 4, Bračko, Zdovc Sporer, Zatković 8, Najdič, Velikonja Grbac, Boisa 1, Potokar 5, Mazej, Planinšec 2.

Vrstni red v skupini F: Češka 5:0, BiH 3:2, Slovenija 2:3, Latvija 0:5.

Komentarji: