Peter Kauzer drugi v Tacnu

Na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah slovenske kajakašice brez stopničk.
Fotografija: Peter Kauzer se je za konec svoje sezone zavihtel na zmagovalne stopničke. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Peter Kauzer se je za konec svoje sezone zavihtel na zmagovalne stopničke. FOTO: Matej Družnik

Prvi dan tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Tacnu so se merili kajakaši in kajakašice. Najboljšo slovensko uvrstitev je zabeležil veteran Peter Kauzer, ki je zaostal le za presenetljivim zmagovalcem Švedom Isakom Öhrströmom, Vid Kuder Marušič je bil peti. Pri dekletih je bila Eva Terčelj četrta, Ajda Novak pa peta.

Kauzer kakšnih posebnih motivov na domači progi ni imel, kar pa ni pomenilo, da si v okrnjeni konkurenci ni želel osvojiti svoje 12. zmage v svetovnem pokalu in pete v Tacnu. Da je res tako, je pokazal polfinalni nastop, v katerem je bil najhitrejši. A v finalu polfinalne vožnje ni ponovil, tako da ga je za pol sekunde prehitel Šved, ki je svoji državi priboril prvo zmago v svetovnem pokalu, 37-letni olimpijski in evropski prvak pa se je moral v Tacnu zadovoljiti z drugim mestom.

Trije najboljši kajakaši iz Tacna: drugouvrščeni Peter Kauzer, prvi, Šved Isak Öhrström, in tretji, Brazilec Pedro Gonçalves. FOTO: Matej Družnik
Trije najboljši kajakaši iz Tacna: drugouvrščeni Peter Kauzer, prvi, Šved Isak Öhrström, in tretji, Brazilec Pedro Gonçalves. FOTO: Matej Družnik


"V polfinalu mi je uspela odlična vožnja, žal v finalu ni bilo tako. Mučil sem se od začetka do konca, tako da sem lahko vesel, da sem se dokopal stopničk. Sem pa zadovoljen, da je tekma mimo, z njo sem zaključil sezono. Zdaj bom imel nekaj časa, da spočijem glavo, nato pa se bom začel pripravljati na naslednjo," je dejal Hrastničan, od katerega je bil na progi hitrejši tudi Kuder Marušič, a si 24-letnik zaradi dotika 17. vratc prislužil dve kazenski sekundi.
 

Vrh Novakove v svetovnem pokalu


Še pred fanti so se na progi merila dekleta. Zmaga je odšla v Francijo, celo dvojna, najhitrejši sta bili sestri Romane in Camille Prigent. Tretje mesto je zasedla Američanka Evy Leibfart, slovenski finalistki pa sta ostali tik pod zmagovalnim odrom.
Eva Terčelj je zasedla četrto, Ajda Novak pa peto mesto. Za slednjo je to najboljša uvrstitev na tekmah svetovnega pokala.

Hrastniška raketa je na obrežju Save spoštoval protivirusne ukrepe. FOTO: Matej Družnik
Hrastniška raketa je na obrežju Save spoštoval protivirusne ukrepe. FOTO: Matej Družnik


"Napadala sem na vso moč, posledica tega sta bila dva dotika. Razočarana sem, letos smo imeli dve mednarodni tekmi, na obeh sem bila četrta," so bile prve besede svetovne prvakinje Terčeljeve po nastopu. Če bi progo odpeljala brez kazenskih sekund, bi zmagala, tako pa na domači tekmi ostaja pri dveh uvrstitvah na stopničke in brez zmage.

V nedeljo bodo v Tacnu tekmovali še kanuisti in kanuistke.

Komentarji: