Slovenski odbojkarji doživeli še drugi poraz v Ostravi

Naša reprezentanca je morala na evropskem prvenstvu z 0:3 priznati premoč izbrani vrsti Italije.
Fotografija: Slovenski odbojkarji so morali s Tinetom Urnautom na čelu priznati premoč Italijanom. FOTO: Nikolay Doychinov/AFP
Odpri galerijo
Slovenski odbojkarji so morali s Tinetom Urnautom na čelu priznati premoč Italijanom. FOTO: Nikolay Doychinov/AFP

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je doživela še drugi poraz na tem evropskem prvenstvu. Od našega moštva je bila prepričljivo boljša izbrana vrsta Italije, ki se je veselila zmage v treh nizih s 3:0 (25, 20, 23).

Izbranci selektorja Alberta Giulianija so si sicer dobro začeli tekmo v Ostravi, v uvodnem nizu dolgo vodili, toda v prelomnih trenutkih so bili »azzurri« bolj zbrani in prvi niz dobili s 27:25. V drugem so bili Italijani boljši s 25:20, tretji niz pa so naši zahodni sosedi dobili s 25:23.

Italijani tako v predtekmovalni skupini B ostajajo neporaženi, današnji neuspeh pa za Slovence (še) ni usoden. A bodo imeli slabše izhodišče pred izločilnimi boji. Kljub porazu so še vedno blizu drugemu mestu, o katerem bo odločala jutrišnja tekma med Čehi in »azzurri«, ki so si že zagotovili prvo mesto.

»V prvem nizu smo imeli svojo priložnost, nanizali smo nekaj dobrih serij, a nismo bili konstantni v igri za menjavo, zaradi česar nas so Italijani hitro ujeli. Malo nas je kaznovalo dejstvo, da nismo znali izkoristili priložnosti za zaključek prvega niza. V drugem smo nato malo padli, tekmeci so dobro začeli, mi pa smo jih vseskozi lovili. V tretjem nizu smo solidno igrali točko po točko, potem pa so nam Italijani po dveh serijah pobegnili. Najprej se moramo spočiti, nato pa se maksimalno pripraviti na izločilne boje, tako telesno kot psihično. Videli bomo, kdo bo naš nasprotnik, a najpomembnejše bo spet tisto, kar se bo dogajalo na naši strani mreže,« je poudaril kapetan slovenske reprezentance Tine Urnaut.



Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentarji: