Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenski športni plezalci prvič brez finala

Še najbližje mu je bil na osmem mestu Jernej Kruder, ki letos ostaja pri eni zmagi in še dveh uvrstitvah na oder.
Jernej Kruder prvič letos ni ujel finala. Foto Uroš Hočevar/Delo
Jernej Kruder prvič letos ni ujel finala. Foto Uroš Hočevar/Delo
J. P.
3. 6. 2018 | 07:59
3. 6. 2018 | 08:09
1:31
Tokio – Po enomesečnem tekmovalnem premoru, ki ga je prekinila zgolj ljubljanska ekshibicija Triglav The Rock, so športni plezalci ta konec tedna nadaljevali balvansko sezono svetovnega pokala s peto preizkušnjo v Tokiu. Za slovenski tabor je bila rezultatsko najslabša letos, saj se ni nihče iz peterice prebil v finale.


Katja Kadić najboljša v kvalifikacijah


V kvalifikacijah na prizorišču olimpijske plezalne premiere čez dve leti je z 31. dosežkom obtičal Gregor Vezonik, ki je v tej sezoni že dvakrat stal na stopničkah. Najbolj se je v tem delu tekmovanja izkazala Katja Kadić, ki je bila cela vodilna v kvalifikacijah, v polfinalu pa višje kot do 12. mesta ni mogla. Tik za njo se je uvrstila še Urška Repušič.


Konec azijske turneje


V moški konkurenci je prvič v sezoni brez finala ostal Jernej Kruder, ki pa mu na osmem mestu ni zmanjkalo veliko. Tako ostaja pri eni letošnji zmagi in treh uvrstitvah na oder. V polfinale se je prebil še mladi Anže Peharc in končal kot dvajseti. Karavana se po opravljeni azijski turneji seli čez »lužo«, že prihodnji konec tedna jo bo gostil Vail.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine