Slovenski športni plezalci prvič brez finala

Še najbližje mu je bil na osmem mestu Jernej Kruder, ki letos ostaja pri eni zmagi in še dveh uvrstitvah na oder.
Fotografija: Jernej Kruder prvič letos ni ujel finala. Foto Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Jernej Kruder prvič letos ni ujel finala. Foto Uroš Hočevar/Delo

Tokio – Po enomesečnem tekmovalnem premoru, ki ga je prekinila zgolj ljubljanska ekshibicija Triglav The Rock, so športni plezalci ta konec tedna nadaljevali balvansko sezono svetovnega pokala s peto preizkušnjo v Tokiu. Za slovenski tabor je bila rezultatsko najslabša letos, saj se ni nihče iz peterice prebil v finale.


Katja Kadić najboljša v kvalifikacijah


V kvalifikacijah na prizorišču olimpijske plezalne premiere čez dve leti je z 31. dosežkom obtičal Gregor Vezonik, ki je v tej sezoni že dvakrat stal na stopničkah. Najbolj se je v tem delu tekmovanja izkazala Katja Kadić, ki je bila cela vodilna v kvalifikacijah, v polfinalu pa višje kot do 12. mesta ni mogla. Tik za njo se je uvrstila še Urška Repušič.


Konec azijske turneje


V moški konkurenci je prvič v sezoni brez finala ostal Jernej Kruder, ki pa mu na osmem mestu ni zmanjkalo veliko. Tako ostaja pri eni letošnji zmagi in treh uvrstitvah na oder. V polfinale se je prebil še mladi Anže Peharc in končal kot dvajseti. Karavana se po opravljeni azijski turneji seli čez »lužo«, že prihodnji konec tedna jo bo gostil Vail.

Komentarji: