Slovensko-hrvaška naveza na pragu brona

Darko Jorgić v Varšavi med dvojicami že v četrtfinalu.
Fotografija: Darko Jorgić gre posamično in v paru odlično skozi težak žreb na EP. FOTO: NZS
Odpri galerijo
Darko Jorgić gre posamično in v paru odlično skozi težak žreb na EP. FOTO: NZS

Najboljšega slovenskega namiznoteniškega igralca Darka Jorgića na evropskem prvenstvu v Varšavi le še korak loči od boja kolajne, v konkurenci dvojic sta se namreč s Hrvatom Tomislavom Pucarjem uvrstila v četrtfinale. Potem ko sta v prvem krogu izločila druga nosilca Nemca Tima Bolla in Patricka Franzisko, sta v osmini finala s 3:1 premagala še eno močno dvojico, Šveda Jona Perssona in Antona Kallberga. Za uvrstitev v polfinale in s tem že tudi osvojitev najmanj bronaste kolajne se bosta v soboto merila s Portgalcema Tiagom Apolonio in Joaom Monteirom.


Jorgić in Tokić med posamezniki končala EP


Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Jorgić je v posamični konkurenci ostal brez osmine finala evropskega prvenstva v Varšavi. V šestnajstini finala ga je v sedmih nizih premagal Šved Anton Kallberg.

Neuspešen je bil tudi drugi slovenski predstavnik Bojan Tokić. Jorgić je dvoboj dobro odprl in dobil uvodna niza z 11:7. Tretjega je izgubil s 7:11, v četrtem pa je spet zmagal z 11:7. Nato pa se je Slovencu ustavilo, Šved je dobil preostale tri nize na 2, 8 in 8. V osmini finala se bo Kallberg pomeril z Nemcem Ruwenom Fliusom. Ta je v 1/16 finala izločil Bojana Tokića. Slednji je prva dva niza izgubil s po 3:11, potem pa je dvoboj predal.

Preberite še:

Komentarji: