Španski šampion z mislimi že na Tajskem

Marc Marquez razred zase tudi na veliki nagradi Aragonije.
Fotografija: Marc Marquez je na VN Aragonije slavil že osmo letošnjo in skupno 52. zmago v motoGP. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Marc Marquez je na VN Aragonije slavil že osmo letošnjo in skupno 52. zmago v motoGP. FOTO: Reuters

Ljubljana – Najboljši cestnohitrostni motoristi so se za točke svetovnega prvenstva potegovali v Aragonu, kjer je Marc Marquez (Honda) znova drvel, kot bi bil z drugega planeta. Z izjemno predstavo je slavil novo zanesljivo zmago, ki mu je tokrat nihče ni mogel ogroziti.

Španski zvezdnik je imel namreč v cilju preizkušnje v razredu motoGP skoraj pet sekund naskoka pred drugouvrščenim Italijanom Andreo Doviziosom (Ducati), ki je sicer startal šele z 10. položaja, tretje mesto pa je osvojil Avstralec Jack Miller (Ducati, + 5,430), ki je v boju za najnižjo stopničko za 0,381 sekunde ugnal Španca Mavericka Viñalesa (Yamaha).

Marquez se je z osmo letošnjo zmago in skupno 52. v kraljevski kategoriji še utrdil na vrhu skupne razvrstitve, v kateri ima pred zadnjimi petimi dirkami v sezoni že 98 točk zaloge pred Doviziosom. To pomeni, da bi si lahko že na naslednji postaji 6. oktobra na Tajskem predčasno zagotovil četrti zaporedni in skupno šesti naslov svetovnega prvaka v motoGP.

»To je bil popoln konec tedna zame. Vozil sem pametno in se držal strategije, ki smo si jo zastavili za tokratno dirko: na začetku sem pritiskal in si privozil dovolj veliko prednost pred zasledovalci, da sem jih v nadaljevanju le še nadziral. Na takšen način je seveda najlepše končati domačo preizkušnjo,« se je veselil 26-letni šampion iz Cervere v Kataloniji in svoj pogled že usmeril proti naslednji preizkušnji v Buriramu.

»Tudi na Tajskem se bom poskušal – kakor na vsaki dirki – boriti za zmago. To je glavni cilj, videli pa bomo, kako se bo razpletlo,« je še dejal Marquez. V razredu moto2 je prvi ciljno črto prečkal Južnoafričan Brad Binder (KTM), v moto3 pa je bil najhitrejši Španec Aron Canet (KTM).

Komentarji: