Številčna zasedba po bogato bero kolajn

Na sredozemskih igrah v Tarragoni od jutri do 1. julija tudi 178 slovenskih športnikov
Fotografija: Sašo Bertoncelj bo na konju z ročaji branil zlato kolajno iz Mersina. Foto Jure Eržen
Odpri galerijo
Sašo Bertoncelj bo na konju z ročaji branil zlato kolajno iz Mersina. Foto Jure Eržen

Ljubljana – V globoki senci svetovnega nogometnega prvenstva se bodo jutri v Tarragoni začele sredozemske igre, ki bodo trajale do 1. julija in na katerih bo nastopilo kar 178 slovenskih športnikov. Zasedbe po posameznih panogah bodo zelo različno močne, v nekaterih se bodo Slovenci predstavili kar z vsemi aduti. Na zadnjih igrah v Mersinu 2013 so osvojili 13 zlatih kolajn.

Sredozemske igre v Tarragoni bi morale biti že lani, a je zaradi španske politične krize in posledičnih finančnih težav prišlo do enoletnega zamika. Na igrah, ki so v zadnjem obdobju močno izgubile na veljavi, se bo približno 4000 športnikov s treh celin in iz 26 držav merilo v 31 panogah, Slovenci pa spet pričakujejo lepo bero kolajn (nazadnje so jih skupno osvojili 36). Naslov z iger v Mersinu bosta branila le Anja Klinar in Sašo Bertoncelj, pri čemer bo za plavalce in telovadce to tekmovanje neka vrsta priprav na evropsko prvenstvo, ki bo letos za ti dve panogi potekalo sočasno in v istem mestu – na začetku avgusta v Glasgowu.

»Sredozemske igre so prva stopnica na poti do EP. Škoda, da so podcenjene, mislim, da jih premalo upoštevamo. Lepo je biti del tega, rezultat na tem tekmovanju vendarle nekaj pomeni, sam branim zlato kolajno in grdo bi bilo, če bi jo predal brez boja. Mislim, da bi se morali teh iger udeleževati, na toliko let pa vendarle lahko najdeš nekaj časa,« pravi specialist za konja z ročaji Bertoncelj, ki se bo od Slovencev v boj v Španiji podal med prvimi, saj se bodo gimnastična tekmovanja s kvalifikacijami začela v soboto.

Slovenska reprezentanca bo v španskem letovišču nastopila s številčno največjo zasedbo na tovrstnem tekmovanju doslej, poleg plavanja in gimnastike so zelo močne tudi ekipe v ženski odbojki, balinanju, boksu, karateju, namiznem tenisu, rokoborbi, strelstvu, tekvondoju, ženska rokometna je skorajda popolna, pri moških pa gre za kombinacijo reprezentanc A in B.

Komentarji: