Svetovna rekorderka se je znova spustila pod 100 m

Alenka Artnik je na svetovnem prvenstvu v globinskem potapljanju na vdih v Kasu v Turčiji ubranila naslov v potopu s konstantno obtežitvijo z monoplavutjo.
Fotografija: S potopom na 116 metrov je Alenka Artnik ubranila naslov svetovne prvakinje. FOTO: Dasha Muzykantova
Odpri galerijo
S potopom na 116 metrov je Alenka Artnik ubranila naslov svetovne prvakinje. FOTO: Dasha Muzykantova

Alenka Artnik je na svetovnem prvenstvu v globinskem potapljanju na vdih v Kasu v Turčiji osvojila naslov svetovne prvakinje v potopu s konstantno obtežitvijo z monoplavutjo. Štiridesetletna Koprčanka je za ubranitev naslova svetovne prvakinje dosegla globino 116 metrov.

»S potopom na 116 metrov sem danes na svetovnem prvenstvu v Turčiji osvojila prvo mesto in ubranila naslov svetovne prvakinje. Juhu, presrečna,« je ob dosežku na Instagramu zapisala slovenska potapljačica, svetovna rekorderka v tej disciplini. Julija lani se je na Bahamih spustila do 122 metrov.

Gre sicer za tekmovanje pod okriljem mednarodne federacije za podvodne aktivnosti (CMAS).

Italijanka Alessia Zecchini je bila druga s potopom globokim 109 m, Francozinja Alice Modolo pa si je prislužila bronasto medaljo s potopom do globine 93 m.

V moški konkurenci je zmagal Francoz Arnaud Jerald s potopom globokim 123 m, Italijan Davide Carrera je bil drugi s potopom na globino 121 m, Carrerin rojak Antonio Mogavero si je prislužil bron s potopom do globine 113 m.

»Med potopom sem se počutil res dobro,« je Jerald o svoji zmagi zapisal na Instagramu.

Preberite še:

Komentarji: