Teja Belak premagala strah in prebila led

Naša vodilna telovadka se je po avgustovski poškodbi uspešno vrnila med elito.
Fotografija: Teji Belak se vrača na obraz nasmeh. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Teji Belak se vrača na obraz nasmeh. FOTO: Mavric Pivk/Delo

Vodilna slovenska telovadka Teja Belak je že na prvi tekmi po premoru zaradi nesrečne poškodbe na avgustovskem evropskem prvenstvu spet skočila na zmagovalni oder. Na svetovnem izzivu v Sombotelu na Madžarskem je na preskoku z oceno 13,216 točke osvojila srebrno kolajno. Zmagala je Američanka Addison Fatta z oceno 13,366.

Za izkušeno Belakovo je bil nastop na Madžarskem prvi po poškodbi noge med nastopom na EP. Po vrnitvi iz Münchna je morala prisilno počivati tri tedne, nato pa je še dva tedna trenirala z bolečinami v gležnju.

V petkovih kvalifikacijah je za predstavo na preskoku prejela drugo oceno, vendar prvega, težjega skoka, pri katerem se je na prvenstvu stare celine poškodovala, ni prestala z obratom. V današnjem finalu pa je prebila led, naredila težjo različico skoka z izhodiščem 15 točk, vendar pri pristanku padla.

Drugi skok je nato naredila zelo lepo, kljub padcu pri prvem pa je bilo povprečje obeh dovolj za drugo mesto in novo kolajno v bogato zbirko več kot 30 odličij s svetovnih pokalov.

»Po grdem padcu na evropskem prvenstvu, ko sem se povsem izgubila, sem imela velike težave s težjim, prvim skokom. Nikakor si nisem zaupala. Tokrat v finalu sem premagala strah in skok mi je končno uspel, vendar sem se pri pristanku usedla. Nič zato, že na drugi tekmi v Mersinu bo moj cilj, da obstanem na nogah,« je iz Sombotela sporočila Belakova.

Poleg Belakove je v Sombotelu v članski konkurenci svetovnega pokala prvič v karieri nastopil tudi 18-letni Anže Hribar. Mladi telovadec je v petkovih kvalifikacijah parterja zasedel 14. mesto.

Preberite še:

Komentarji: