»The Dog« bo pokazal zobe v zagrebški kletki

Na jutrišnjem borilnem spektaklu največje evropske organizacije KSW v zagrebški Areni tudi Ljubljančan Lemmy Krušič.
Fotografija: Lemmy Kruššič (levo) je trdno odločen premagati Poljaka Sebastiana Przybysza. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Lemmy Kruššič (levo) je trdno odločen premagati Poljaka Sebastiana Przybysza. FOTO: Leon Vidic

Ljubljana – Če je UFC (Ultimate Fighting Championship) najmočnejša in najbolj znana svetovna organizacija za mešane borilne športe (MMA), je KSW (Konfrontacja Sztuk Walki – Soočenje borilnih veščin) slej ko prej največja, kar zadeva obračune v evropskih kletkah. Poljski prireditelji bodo s svojim spektaklom jutri prvič gostovali na Hrvaškem, kjer se bo predstavil tudi Ljubljančan Lemmy Krušič.

Vrhunski slovenski borec, ki ima v svoji statistiki 20 zmag in 6 porazov, se bo v kategoriji do 61,2 kilograma spoprijel s Poljakom Sebastianom Przybyszem (5 zmag, 2 poraza). Zaradi ognjenega krsta v KSW je bil pred mesecem dni prisiljen odpovedati tudi nastop na prireditvi CFC v Stožicah.
 

Več scenarijev za en cilj – zmago


»Vedel sem, da se v ozadju nekaj kuha, vendar je vse skupaj lep čas viselo v zraku. Slednjič mi je hrvaški trener Dražen Forgač s pomočjo menedžmenta FNC vendarle priskrbel pogodbo za mojo krstno borbo v KSW. Zaradi nje tudi nisem želel ničesar tvegati, kar sem ob odpovedi pojasnil tudi Rudiju Pavlinu, glavnemu organizatorju pri CFC, ki je razumel mojo odločitev. Zaželel mi je srečo in rekel, da je vesel zame,« je razkril Krušič, ki je s člani svoje ekipe dodobra proučil svojega jutrišnjega nasprotnika.

»Ogledali smo si vse možne posnetke Sebastianovih obračunov in ugotovili, da je višji od mene, da ima daljše roke in da se najraje bori v stoječem položaju. A je celovit borec in nevaren tudi na tleh. Ima dobro oko za razdaljo in odličen nos za preživetje, kadar se znajde v težavah,« je o štiri leta mlajšem tekmecu povedal 30-letni Ljubljančan.
Lemmy Krušič samozavestno pričakuje jutrišnji obračun na spektaklu KSW v Zagrebu. FOTO: Saša Drobac
Lemmy Krušič samozavestno pričakuje jutrišnji obračun na spektaklu KSW v Zagrebu. FOTO: Saša Drobac


S trenerji je pripravil več različnih scenarijev, ki vodijo k istemu cilju – zmagi. »Pričakujem dinamičen obračun in verjamem, da bom kletko zapustil dvignjenih rok,« je samozavesten Lemmy, ki zaradi boljših razmer že kakšnih pet let živi in trenira v Avstriji, kjer je spoznal tudi svojo boljšo polovico Dragano, s katero ima dva sinova – Marka in Erika.
 

Po njegovih stopinjah gre tudi brat Rok


Večji del priprav je »The Dog« (Pes), kakor ga tudi kličejo, vnovič opravil v Zagrebu, kjer ima svojo podružnico sloviti American Top Team (ATT). V Areni, kjer se bo – mimogrede – v osrednjem dvoboju večera Erko Jun, neporaženi težkokategornik iz BiH, udaril z nekdanjim šampionom tekmovanj za najmočnejšega moža, Poljakom Mariuszem Pudzianowskim, ga bo ob očetu Milanu Krušiču, tudi novinarju in fotografu, bodril tudi deset let mlajši brat Rok Krušič. Ta se prav tako dokazuje v mešanih borilnih športih, v katerih ima štiri profesionalne zmage in en poraz.

»Naslednjo borbo bo imel Rok 14. decembra na prireditvi FNC v Zagrebu,« je zaupal Lemmy in se vrnil k svojemu jutrišnjemu težko pričakovanemu ognjenemu krstu v KSW. »Zaradi napornih treningov in materine bolezni sem v zadnjem obdobju preživljal zares težke čase, zaradi katerih se počutim zdaj še toliko močnejšega,« je poudaril Krušič in v isti sapi še pribil: »Verjetno se Przybyszu niti sanja ne, kaj mu prihaja nasproti ...«

Preberite še:

Komentarji: