Tjaša Ristić v finalu evropskega prvenstva!

Vrhunska slovenska karateistka Tjaša Ristić po lanskem tretjem mestu v Novem Sadu letos v Španiji najmanj srebrna.
Fotografija: Tjaša Ristić se je z lanskega evropskega prvenstva v Novem Sadu vrnila domov z bronasto kolajno, letos se bo iz Guadalajare z najmanj srebrno. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Tjaša Ristić se je z lanskega evropskega prvenstva v Novem Sadu vrnila domov z bronasto kolajno, letos se bo iz Guadalajare z najmanj srebrno. FOTO: Dejan Javornik

Guadalajara – Najboljša slovenska karateistka Tjaša Ristić, ki je na lanskem evropskem prvenstvu v Novem Sadu zablestela z bronasto kolajno, se bo z letošnjega prvenstva stare celine v Španiji vrnila domov s še žlahtnejšim odličjem. Na tekmovanju v Guadalajari, ki leži približno 60 kilometrov severovzhodno od Madrida, se je namreč prebila v sobotni veliki finale kategorije do 61 kilogramov.

Na poti do zaključnega dvoboja je 25-letna Kranjčanka po vrsti ugnala Izraelko Diano Petrescu (5:0), Norvežanko Bettino Alstadsaether (1:0), Nizozemko Lynn Snel (3:2) in v polfinalu še Slovakinjo Ingrido Suchankovo (9:1). Za naslov evropske prvakinje se bo Ristićeva v soboto pomerila s Turkinjo Merve Coban, ki je bila v polfinalu boljša od Ukrajinke Anite Serogine (2:0).

Lina Pušnik (do 68 kg) je morala najprej priznati premoč Francozinji Alizee Agier (1:9), nato pa še v repešažu Rusinji Viktoriji Isajevi (3:6), Stefan Joksimović (nad 84 kg) pa je izgubil s Portugalcem Filipijem Reisom (1:2).



 

Komentarji: