Tokić in Jorgić uspešno začela misijo na Poljskem

Slovenska igralca uspešno prestala prvi dvoboj in se uvrstila med 32 najboljših.
Fotografija: Darko Jorgić je začel dobro. FOTO: Danilo Kesić
Odpri galerijo
Darko Jorgić je začel dobro. FOTO: Danilo Kesić

Darko Jorgić in Bojan Tokić, slovenska aduta na evropskem namiznoteniškem prvenstvu v Varšavi, sta uspešno prestala prvi dvoboj in se uvrstila med 32 najboljših. Jorgić, osmi nosilec, je s 4:2 premagal Hrvata Željka Filipa, izkušeni Tokić pa je bil s 4:2 boljši od mladega Čeha Tomaša Polanskega. Neuspešna pa je bila edina slovenska predstavnica na glavnem turnirju Ana Tofant, po izenačenih nizih je morala z 1:4 priznati premoč Angležinji Tin-Tin Ho.

Jorgić je proti Filipu zmagal, a ni imel lahkega dela. V prvem nizu je sicer kazalo, da ne bo imel težav, nato pa je drugi niz dobil po hudem boju in preobratih s 15:13. Hrvat se ni in ni hotel predati, dobil še en niz, a na koncu vendarle moral stisniti roko tekmecu. Naslednji tekmec Jorgića bo nevarni Šved Anton Kallberg.


Tokić je dvoboj proti češkemu upu dobil po zaslugi izkušenj


Tokić je dvoboj proti češkemu upu, v mlajših kategorijah velikemu tekmecu Jorgića, dobil po zaslugi izkušenj. Potem ko je zaostajal z 1:2, je v četrtem in petem nizu dobil izenačeno končnico, v tretjem je izničil prednost tekmeca, ki je nato v šestem popustil. V drugem krogu se bo Novogoričan pomeril z močnim Nemcem Ruwenom Filusom.

Pred večernim prvim dvobojem je Jorgić odigral tekmo prvega kroga dvojic. Skupaj s Hrvatom Tomislavom Pucarjem sta pokazala odlično igro in po srhljivki s 3:2 ugnala Nemca, druga nosilca, nekdanjega prvega igralca sveta Tima Bolla in njegovega naslednika Patricka Franzisko.

Bojan Tokić sodi med najbolj izkušene igralce. FOTO: Matej Družnik
Bojan Tokić sodi med najbolj izkušene igralce. FOTO: Matej Družnik


Za Hrastničana je zmaga še posebno sladka, saj je Franziska njegov moštveni kolega pri nemškem podprvaku Saarbrücknu, zmaga nad Bollom, za Jorgića ne prva, pa tudi veliko pomeni. Peti niz dvoboja se je končal z izidom 13:11, Slovenec in Hrvat pa sta dobila še prvega na deset in tretjega na štiri.

Jorgić je med dvojicami ostal edini Slovenec v konkurenci. Ženska dvojica Ana Tofant in Katarina Stražar je izpadla v prvem krogu, s 3:0 sta ju ugnali Ukrajinki Gana Gaponova in Tetjana Bilenko.

Preberite še:

Komentarji: