Toni Vodišek že ujel pariški olimpijski vizum

Koprčan bo v soboto napadel novi naslov svetovnega prvaka, ne skriva pa niti ambicij o olimpijski lovoriki, prihodnje leto v Parizu.
Fotografija: Naš jadralec je zdaj brez skrbi glede uvrstitve na olimpijske igre. FOTO: JZS
Odpri galerijo
Naš jadralec je zdaj brez skrbi glede uvrstitve na olimpijske igre. FOTO: JZS

Slovenski jadralec Toni Vodišek si je dan pred sklepnimi regatami v razredu formula kite na svetovnem prvenstvu v Haagu Sloveniji že zagotovil mesto na olimpijskih igrah v Parizu prihodnje leto. Vodiška v soboto čakajo še finalne regate svetovnega prvenstva, v katerih bo skušal ubraniti naslov svetovnega prvaka.

»Uradno smo si zagotovili mesto na olimpijskih igrah v Parizu leta 2024! Štiri leta trdega dela so se končno obrestovala. Sedaj bom vse podredil, da osvojim naslov svetovnega prvaka in sledim svojim sanjam ter zmagam na olimpijskih igrah,« je za Jadralno zvezo Slovenije ob tem uspehu dejal Vodišek.

Vodišek za skupno zmago potrebuje še eno zmago na sobotnih regatah, Singapurec Maximilian Maeder potrebuje dve, še dva, ki se bosta v finale prebila v sobotnem polfinalu, pa bosta potrebovala tri zmage. V finalu se bodo pomerili štirje jadralci.

Danes jadralci v formuli kite niso jadrali, saj ni bilo dovolj vetra. Trenutno so tako aktualni četrtkovi rezultati, v vodstvu je Vodišek z 22 točkami. Na drugem mestu je zgolj s točko zaostanka Maeder, na tretjem pa Italijan Riccardo Pianosi (43 točk).

Sobotni polfinalni nastopi se bodo po urniku začeli ob 11. uri, finale pa ob 14. uri.

Preberite še:

Komentarji: