Trener Eme Kozin si je pošteno oddahnil

Slovenska boksarska šampionka v Nemčiji odšteva zadnje dneve do sobotnega obračuna z Urugvajko Chris Namus.
Fotografija: Ema Kozin zase pravi, da je v življenjski formi. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Ema Kozin zase pravi, da je v življenjski formi. FOTO: Jože Suhadolnik

Da se zaradi morebitne poostritve ukrepov proti širitvi bolezni covid-19 ne bi kaj zapletlo na poti, je Rudolf Pavlin, trener slovenske boksarske »princeske« Eme Kozin, svojo varovanko že včeraj odpeljal v Donauwörth. V tem bavarskem mestecu bo imela namreč 21-letnica iz Šmartnega ob Savi to soboto največji dvoboj doslej.

V poklicnem ringu neporažena Kozinova, ki ima v svoji statistiki 19 zmag (10 z nokavtom) in en neodločen izid, se bo v Donauwörthu ob šampionskih pasovih združenj WBF in WIBA borila tudi za prestižni naslov svetovne prvakinje v srednji kategoriji (do 72,574 kg) po različici WBC. Nasprotnica slovenske šampionke bo dvanajst let starejša Urugvajka Chris Namus (25 zmag, 8 z nokavtom, 5 porazov).
image_alt
Ema Kozin čez poltretji mesec za sanjski šampionski pas

image_alt
»Princeskina« zmaga buri duhove, besna Švedinja razmišlja o pritožbi


Izkušena boksarka iz Montevidea je prav tako že prispela v Nemčijo. »Ko so mi prireditelji iz kluba CPI Box sporočili, da je Chris Namus že v Donauwörthu, sem si pošteno oddahnil. Zaradi razmer, ki zdaj zavoljo novega koronavirusa vladajo v svetu, se lahko namreč hitro kje kaj zatakne,« je omenil Pavlin in v isti sapi dodal, da že nestrpno pričakuje sobotni obračun. Enako velja tudi za Kozinovo, ki zase pravi, da tako dobro še ni bila pripravljena.


 

Komentarji: