Urša Kragelj na SP tik pod stopničkami (VIDEO)

Za slovensko kajakašico so bila v Riu usodna 13. vratca, pri katerih si je zaradi dotika prislužila dvesekundni kazenski pribitek.
Fotografija: Urša Kragelj je za stopničkami zaostala za slabo sekundo. FOTO: Nina Jelenc/KZS
Odpri galerijo
Urša Kragelj je za stopničkami zaostala za slabo sekundo. FOTO: Nina Jelenc/KZS

Rio de Janeiro – Slovenska kajakašica Urša Kragelj je na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v olimpijskem Riu le za las zgrešila zmagovalni oder, zasedla je namreč četrto mesto, kar je njena najboljša posamična uvrstitev na preizkušnjah te kakovostne ravni. Zanjo so bila usodna trinajsta vratca, pri katerih si je zaradi dotika prislužila dvesekundni kazenski pribitek, s katerim je za stopničkami zaostala za slabo sekundo. Zmage se je veselila Avstralka Jessica Fox s časom 102,06 sekunde.


Vesela tudi četrtega mesta


»Kljub rahlemu dotiku, ki mi je vzel stopničke, sem izjemno vesela tudi četrtega mesta. Borila sem se po najboljših močeh. Takoj bi šla še enkrat na štart in ponovila nastop, pa ga žal ne morem. Škoda, da mi sreča ni bila naklonjena, toda tako je. Verjamem, da bo prihodnjič sreča na moji strani,« je poudarila 30-letna Kragljeva, ki je ob prihodu v cilj zasedala tretje mesto, nato jo je – čeravno se je dotaknila že drugih vratc – ugnala še Nemka Ricarda Funk, sicer zmagovalka polfinala.


Deseta vratca odnesla sanje


Kanuista Benjamin Savšek in Luka Božič pa sta po odlični polfinalni predstavi v finalu ostala brez odličja, zasedla sta sedmo in deveto mesto. Branilec šampionske lovorike Savšek si je privoščil dva dotika in za zmagovalcem, Nemcem Franzem Antonom, zaostal za 7,14 sekunde, Božič je bil z enim dotikom manj počasnejši še za skoraj dve sekundi. Oba sta imela pri prvem vmesnem merjenju najboljši čas, nato pa storila napaki pri desetih vratcih, Benjamin nato še pri dvajsetih.


Še enkrat razočaran


»Dejstvo je, da nastop ni bil optimalen. Moral sem malo pohiteti za prvimi protitočnimi vratci, nato pa po vsej progi lovil ritem, ki ga do konca nisem našel. Še enkrat v sezoni sem razočaran. Ni lahko, kadar si res dobro pripravljen in skozi tekmo rasteš, nato pa se ti v finalu, ko bi moral pokazati še kanček več, nastop podre zaradi malenkosti. Sezone je konec, treba bo dvigniti glavo in iti naprej,« ni skrival razočaranja Božič.


Spodnji del je bil slab


Pravega ritma ni našel niti Savšek: »Poskusil sem odpeljati najbolje, kot sem lahko. Na polovici proge se mi je začel nastop lomiti, nato vse do cilja nisem ujel pravega ritma. Priznati moram: spodnji del je bil slab. Bil sem dobro pripravljen, dobro sem se počutil in dobro štartal, a v slalomu te sleherna napaka stane veliko dragocenega časa. Na sredini se mi je zalomilo, po napakah sem tudi malo popustil.«

Preberite še:

Komentarji: