V akciji Kekovi, Toskićevi, Šivičevi, Golemčevi in Adžićeve

Teden prinaša štart lige ABA, v Tivoliju slovo Aleša Mušiča. Rokometašice dvakrat z Madžarsko, Uroš Zorman izbira adute. Janja Garnbret v indonezijski steni.
Fotografija: Cedevita Olimpija odpira sezono proti Borcu. FOTO: Cedevita Olimpija
Odpri galerijo
Cedevita Olimpija odpira sezono proti Borcu. FOTO: Cedevita Olimpija

Ob začetku koledarske jeseni je športna scena vedno pestra, prinesla je tudi slovenski športni praznik in evropski teden športa. Oči javnost bodo na začetku tedna uprte predvsem v slovensko nogometno reprezentanco, ki je tudi v Stožicah ostala trdnjava za Erlinga Haalanda.

Ekipa Matjaža Keka bo po sobotni zmagi proti Norveški v torek ob 20.45 gostovala v Stockholmu, že remi ji zagotavlja obstanek v skupini B lige narodov. Danes bosta dve tekmi v ligi A, na Wembleyju se bosta ob 20.45 pomerila tradicionalni velesili Anglija in Nemčija, na Puskas Areni v Budimpešti pa bodo gostovali Italijani.

Matjaž Kek se je veselil zmage proti Norveški, čaka ga gostovanje na Švedskem. FOTO: Antonio Bronić/Reuters
Matjaž Kek se je veselil zmage proti Norveški, čaka ga gostovanje na Švedskem. FOTO: Antonio Bronić/Reuters

Danes se bo zbrala ženska rokometna reprezentanca in začela zadnjo pripravljalno akcijo pred sklepnimi pripravami za nastop na domačem EP. Mladi nogometaši do 21 let bodo ob 18. uri v Kranju odigrali prijateljsko tekmo z vrstniki iz BiH. V Osijeku se nadaljuje svetovno prvenstvo v trapu, danes se bodo začela tekmovanja članov, Slovenijo zastopajo Boštjan in Jasmina Maček ter Denis Vatovec in Tadej Kostanjevec. V Džakarti se bodo v tekmi za svetovni pokal v težavnosti merili športni plezalci, v polfinale se je uvrstilo vseh pet Slovencev, Janja Garnbret, Mia Krampl in Vita Lukan ter Luka Potočar in Milan Preskar.

Poleg torkovega nogometnega večera na Švedskem se bosta v Oslu za prvo mesto v skupini 4 pomerila Norveška in Srbija. V ligi A pa bo iberski derbi Portugalska – Španija in tekma Švica – Češka. Selektor rokometašev Uroš Zorman bo objavil seznam igralcev za začetek kvalifikacij za EP 2024.

Uroš Zorman bo objavil seznam igralcem v kvalifikacijah za EP. FOTO: Leon Vidic
Uroš Zorman bo objavil seznam igralcem v kvalifikacijah za EP. FOTO: Leon Vidic

Sreda bo bolj mirna kot običajno. Na svoj račun bodo prišli zapriseženi hokejski navdušenci, saj se bosta SŽ Olimpija in Sij Acroni Jesenice v Podmežakli ob 19. uri udarila za pokal HZS. Trapisti bodo imeli finale SP, predstavili se bosta reprezentanci v smučarski skokih.

Četrtek bo rokometno obarvan, Slovenke bodo ob 18. uri v Celju gostile Madžarke, ob 20.45 bodo želeli igralci Celja Pivovarne Laško pri evropskih prvakih iz Barcelone, kjer jih bosta gostila bivša tovariša Domen Makuc in Blaž Janc, potrditi odličen vtis s senzacionalne zmage proti Kielu.

Janja Garnbret računa na novo zmago v Indoneziji. FOTO: IFSC
Janja Garnbret računa na novo zmago v Indoneziji. FOTO: IFSC

Derbi v Manchestru

V petek bo SŽ Olimpija v ICEHL gostovala pri Vienna Capitals (19.15), četrt ure prej bodo Jesenice v alpski ligi imele domačo tekmo z Bregenzem.

V soboto se bo po premoru vrnila slovenska nogometna liga. Vodilna Olimpija bo ob 17.30 gostovala v Sežani. Zanimivi bosta tudi tekmi Domžale – Mura (15.00) in Koper – Bravo (20.15). V najboljših ligah bosta izstopala severnolondonski derbi Arsenal vs. Tottenham (13.30) in tekma med Interjem in Romo v serie A. Slovenske rokometašice se bodo z Madžarkami pomerile še v Stožicah (17.30).

Dres Aleša Mušiča bodo dvignili pod tivolski strop. FOTO: Jože Suhadolnik
Dres Aleša Mušiča bodo dvignili pod tivolski strop. FOTO: Jože Suhadolnik

Prva oktobrska nedelja bo polna dogodkov. V 1. SNL bosta tekmi Gorica – Maribor (15.00) in Celje – Radomlje (17.30). V premier league bo mestni derbi v Manchestru. Začela se bo sezona v košarkarski ligi ABA, prenovljena Cedevita Olimpija, ki ima visoke cilje, bo ob 21.00 gostila Borac iz Čačka.

Hokejisti Olimpije bodo na tekmi proti Fehervarju upokojili dres bivšega kapetana Aleša Mušiča. V Londonu bo tradicionalni maraton, končal se bo reli na Novi Zelandiji, motociklisti bodo imeli VN Tajske (motoGP ob 10.00), v formuli 1 bo ob 14. uri nočna dirka v Singapurju.

Komentarji: