Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

V Augsburgu še naprej slovenska veselica

Eva Terčelj je bila v kajakaškem krosu na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Augsburgu boljša od Camille Prigent in Evy Leibfarth.
Eva Terčelj je podaljšala zmgovalno formo z evropskega prvenstva tudi do svetovnega pokala. FOTO: Blaž Samec/Delo
Eva Terčelj je podaljšala zmgovalno formo z evropskega prvenstva tudi do svetovnega pokala. FOTO: Blaž Samec/Delo
G. N., STA
2. 6. 2024 | 14:45
1:30

Slovenka Eva Terčelj je zmagala v kajakaškem krosu na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Augsburgu v Nemčiji. V finalu je bila boljša od Francozinje Camille Prigent, tretja je bila Evy Leibfarth iz ZDA, četrta pa Novozelandka Luuka Jones.

Slovencev v krosu ni bilo med najboljšo četverico, ki se je borila za zmago, slavil je Francoz Mathurin Madore. Tine Kancler je izpadel na četrtem mestu v svoji polfinalni skupini, Ajda Novak je bila v polfinalu tretja v skupini. Terčelj se je v drugi skupini z drugim mestom prebila v finale.

V soboto je kanuist Žiga Lin Hočevar, ki je pred dnevi s 16 leti v Tacnu postal evropski prvak, v Augsburgu zmagal še na svoji prvi tekmi v članski konkurenci svetovnega pokala, drugi slovenski finalist Luka Božič je bil osmi.

Tekme v Augsburgu so se za slovensko vrsto izvrstno začele že v petek, ko je kajakaš Peter Kauzer osvojil tretje mesto, Hočevar je končal na osmem mestu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine