V Franciji se ni izšlo po željah slovenskega boksarja

Konjičan Aljaž Venko je moral na odmevni prireditvi v Franciji priznati premoč še neporaženemu Britancu Alexu Farrellu.
Fotografija: Aljaž Venko (desno) je doživel tretji profesionalni poraz. FOTO: Boštjan Selinšek
Odpri galerijo
Aljaž Venko (desno) je doživel tretji profesionalni poraz. FOTO: Boštjan Selinšek

Slovenski boksar Aljaž Venko je doživel še tretji poraz v poklicnem ringu. Na spektaklu v Le Cannetu na jugu Francije je moral po šestih rundah obračuna v supervelterski kategoriji po točkah priznati premoč še neporaženemu Britancu Alexu Farrellu (8 zmag, 3 z nokavtom).

»Čeprav sem se trudil, mu nisem uspel vsiliti svojega sloga boksa. Alexu je bil boljši. Imel je izjemno hiter prednji direkt in tudi sicer zelo natančne udarce,« je športno priznal 29-letni Konjičan, ki ima ob treh porazih v svoji profesionalni statistiki tudi pet zmag in en neodločeni izid. Že naslednji mesec pa bi lahko imel deseti dvoboj, če se bo njegov menedžer dogovoril za nastop v Angliji.

V osrednjem obračunu večera odmevne prireditve v Le Cannetu pa je v Jerevanu rojeni Francoz Arsen Goulamirian (27 zmag, 18 z nokavtom, brez poraza) po soglasni sodniški odločitvi s 116:112, 117:111 in 116:112 premagal ruskega izzivalca Alekseja Jegorova (11 zmag, 7 z novatom, 1 poraz) ter tako še tretjič ubranil naslov svetovnega prvaka v lahko-težki kategoriji po različici WBA.

Preberite še:

Komentarji: