V kletko bo spet vstopil z mislijo: »Jaz ali on!«

Habib Nurmagomedov bo tudi v današnjem obračunu v Abu Dhabiju proti Justinu Gaethjeju stavil na preverjeno (rokoborsko) taktiko.
Fotografija: Habib Nurmagomedov (desno) je takole septembra lani prisilil k vdaji Američana Dustina Poirierja. FOTO: Per Haljestam/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Habib Nurmagomedov (desno) je takole septembra lani prisilil k vdaji Američana Dustina Poirierja. FOTO: Per Haljestam/Usa Today Sports

Ljubljana – Habib Nurmagomedov, ki velja za najpopolnejšega mojstra mešanih borilnih športov (MMA), se bo po dobrem letu dni spet povzpel v kletko. Na drevišnjem spektaklu v Abu Dabiju bo poskušal premagati še Justina Gaethjeja (22 zmag, 2 poraza), doseči 29. zaporedno zmago in z njo tretjič zapovrstjo ubraniti šampionski pas v lahki kategoriji po različici UFC.
image_alt
Škandal zasenčil vrhunski dvoboj (VIDEO)


»Moj (taktični) načrt bo enak kot vedno: od začetka bom pritiskal na Justina, ga tako utrujal in prej ali slej prisilil k vdaji,« je samozavestno napovedal 32-letni ruski Dagestanec, ki bo ne glede na razplet za dvoboj prejel 8,5 milijona dolarjev. A je trdno odločen, da bo ostal na prestolu. Toda leto mlajšega Američana nikakor ne podcenjuje.


»Pričakujem, da bo to moj najtežji dvoboj doslej. Gaethje je dober in močan borec, ki ga nikakor ne podcenjujem,« je poudaril Nurmagomedov, ki v dolgih pripravah ničesar ni prepustil naključju. Kljub smrti očeta in dolgoletnega trenerja Abdulmanapa, ki je v začetku julija podlegel novemu koronavirusu (v 58. letu starosti), se je trudil ostati na treningih stoodstotno osredotočen na svoje naloge.
image_alt
Razvpiti Irec razkril, zakaj ga je minila volja do borb


»Nočem izgubiti nobenega dvoboja, niti sekunde! V slehernem obračunu si želim imeti popolno prevlado nad tekmecem, zaradi česar moram ostati zbran in paziti, kaj počnem. Nočem namreč porušiti vsega, kar sem si zgradil v minulih petnajstih, šestnajstih letih,« je »orel«, kakor se glasi vzdevek prvaka, prepričan, da bo iz Abu Dhabija, kjer je septembra lani z davljenjem prisilil k vdaji Američana Dustina Poirierja, vnovič odnesel želeni plen.
 

Samozavest in moč največji prednosti ameriškega borca

Justin Gaethje (levo) je maja letos s tehničnim nokavtom v peti rundi premagal Tonyja Fergusona. FOTO: Douglas P. Defelice/AFP
Justin Gaethje (levo) je maja letos s tehničnim nokavtom v peti rundi premagal Tonyja Fergusona. FOTO: Douglas P. Defelice/AFP


»Vrhunec«, kot tudi kličejo Gaethjeja, verjame, da bo nocoj napočil njegov novi veliki trenutek, pri čemer stavi predvsem na svoje boksarsko znanje, čeprav tudi v rokoborbi še zdaleč ni slab. »Toda moja največja prednost je verjetno samozavest, povezana z močjo in trenerji, ki jih imam,« je razkril 31-letni izzivalec iz Safforda v Arizoni in pribil, da se bo trudil Nurmagomedova tako dolgo pretepati, dokler se ne bo vdal.
image_alt
Začasni šampionski pas jezno vrgel na tla, hoče pravega! (VIDEO)


»Habib je nor, če misli, da se mu ne more nič zgoditi. V našem športu lahko namreč prav vsak hitro zaspi,« je pojasnil Gaethje, ki se bo v kletko znova povzpel z mislijo: »Jaz ali on!« Že ta napoved je zagotovilo za spektakularen obračun, ki se ga že veseli tudi razvpiti Dana White, predsednik združenja UFC. »Takšne dvoboje dočakamo le ob jubilejnih letih. To ni obračun, pred katerim bi se morala tekmeca obkladati z žaljivkami. Ljudje vedo, kakšna borca sta in kaj sta sposobna. Prav zato je ta dvoboj tudi tako velik,« je pojasnil 51-letni Američan.

Komentarji: