V Ljubljani vnovič igra z živci in poraz ACH

Slovenski prvak v ligi prvakov znova kleknil v petih nizih.
Fotografija: Igra Matica Videčnika in soigralcev je bila privlačna za oko, a na koncu premalo učinkovita za zmago. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Igra Matica Videčnika in soigralcev je bila privlačna za oko, a na koncu premalo učinkovita za zmago. FOTO: Jure Eržen

Odbojkarji ACH Volleyja sebe, navijače in trenerja Matijo Pleška nenehno držijo na trnih. V letošnji sezoni lige prvakov so namreč v vseh treh domačih tekmah odigrali maksimalnih pet nizov.

Medtem ko so ruskega prvaka Kuzbas po vodstvu z 2:0 na koncu le ugnali in so pretekli teden po enakem delnem izidu izgubili z Berlin Recycling Volleys z 2:3, so za konec nastopov v skupini B elitnega tekmovanja po vodstvu z 2:1 morali podpisati vdajo proti ruski vrsti Fakel iz Novega Urengoja. In tekma je bila spet čudna. Gostje so igrali brez svojih zvezdnikov in ruskih reprezentantov Dmitrija Volkova in Jegorja Kljuke, ta celo ni prišel v slovensko prestolnico, pri oranžnih zmajih pa je v začetnem nizu na mestu korektorja deloval Petar Đirlić. Fakel je uvod rezultatsko spravil v svojo malho, prihod na igrišče bombnika Božidarja Vučićevića, zamenjal je Đirlića, je pomenil nenehno obstreljevanje ruske igralne površine, za bolj trdno igro na mreži pa je poskrbel Uroš Pavlović. A oranžni zmaji so po nihanjih Sibircem spet pustili odprta vrata za vrnitev v igro, živci Ljubljančanov pa tudi v petem nizu niso bili jekleni dovolj, da bi spravili zadeve pod zmagovito streho.


Spet so jim pustili dihati


Navijači so spremljali zanimiv odbojkarski večer. FOTO: Jure Eržen
Navijači so spremljali zanimiv odbojkarski večer. FOTO: Jure Eržen


"Morebiti smo imeli premedel začetek četrtega niza, ker bi tekmo domov lahko pripeljali s 3:1. Potem pa je šlo, kot je šlo. V petem nizu so pri določenih žogah odločale izkušnje, a preprosto so Rusi vzeli, kar smo jim ponudili. So tako izkušeni in dobro plačani, da so tekmo obrnili v svoj prid. V sezoni lige prvakov sem zadovoljen s pristopom igralcev, rezultatsko pa bi moralo biti bolje. In na nobeni tekmi nismo bili nadigrani, kljub temu, da smo igrali proti velikanom," je bilo mnenje domačega trenerja Matije Pleška. "Odločilo je to, da smo tekmo ponovno takrat, ko smo jo imeli v svojih rokah, izpustili in jim spet dovolili dihati," je dodal Uroš Pavlović. V drugi tekmi skupine B je Kuzbas doma premagal Berlin s 3:2 (-22, 19, 14. -20, 8) in se skupaj s prvouvrščenim Fakelom uvrstil v četrtfinale lige prvakov. Končni vrstni red: Fakel 13 točk, Kuzbas 12, Berlin RV 7, ACH Volley 4.

Preberite še:

Komentarji: