V petek sprejem za Garnbretovo

Mlado slovensko zvezdnico Janjo Garnbret, dobitnico treh zlatih kolajn na svetovnem prvenstvu, bo sprejel tudi minister za šport Jernej Pikalo.
Fotografija: Janja Garnbret je na Japonskem potrdila sloves najboljše plezalke na svetu. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Janja Garnbret je na Japonskem potrdila sloves najboljše plezalke na svetu. FOTO: Mavric Pivk

Najuspešnejša športna plezalka na svetu Janja Garnbret se bo skupaj z dragocenim in žlahtnim tovorom treh zlatih kolajn in preostalo slovensko reprezentanco iz dežele vzhajajoče sonca v domovino vrnila v petek popoldne.

Za trikratno slovensko šampionko in reprezentanco bo v petek ob 19. uri pred ljubljanskim Magistratom slovesni sprejem, na katerem bodo lahko navijači pozdravili mlado Korošico.

Slovensko reprezentanco v športnem plezanju bo pred tem sprejel tudi minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo.

Svetovno prvenstvo v športnem plezanju na Japonskem je bilo za Slovenijo najuspešnejše do zdaj. Prvo kolajno na članskih prvenstvih si je s srebrom v težavnosti priplezala Mia Krampl.

Prvo ime slovenske ekipe je Janja Garnbret, edina v zgodovini tega športa, ki je na istem svetovnem prvenstvu osvojila naslov svetovne prvakinje v treh različnih disciplinah. V deželi vzhajajočega sonca se je pri svojih 20 letih najprej zapisala v zgodovino kot prva plezalka, ki je ubranila naslov svetovne prvakinje v balvanskem plezanju, nato je postala prva ženska, ki je na istem svetovnem prvenstvu slavila v težavnosti in balvanih, nato pa edina v zgodovini športnega plezanja s trojčkom zlatih medalj v težavnosti, balvanih in kombinaciji.
 

Adutinja tudi na OI v Tokiu


S skupno šestimi zlatimi odličji je najuspešnejša udeleženka svetovnih prvenstev med ženskami z največ zmagami, poleg njih ima še eno srebrno kolajno. Na Japonskem pa si je kot prva in za zdaj edina Slovenka priplezala tudi vozovnico za olimpijske igre v Tokiu leta 2020. Postavila je tudi novi slovenski ženski rekord v hitrosti.

Preberite še:

Komentarji: