Venta osvojil prvo slovensko kolajno v Tarragoni

Danes so se začele sredozemske igre v katalonski Tarragoni, Kevin Venta je Sloveniji priboril srebro. 
Fotografija: Kevin Venta je Sloveniji pristreljal prvo odličje na sredozemskih igrah. Foto Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Kevin Venta je Sloveniji pristreljal prvo odličje na sredozemskih igrah. Foto Tadej Regent/Delo

Strelec Kevin Venta je poskrbel za prvo slovensko kolajno na letošnjih sredozemskih igrah v španski Tarragoni. Ormožan je na današnji finalni tekmi z zračno pištolo osvojil odličje srebrnega leska, potem ko je zadel 237,5 kroga. Zmagal je Srb Damir Mikec (240,9), tretji pa je bil Portugalec Joao Costa (217,0).

Venta je zelo dobro predstavo prikazal že v kvalifikacijah in se s petim dosežkom (572 krogov) prebil v veliki finale osmerice, kjer se je pred njim uvrstil le Mikec, ki ima poleg srbskega tudi slovensko državljanstvo.
 

Vnovič protesti v Tarragoni


Tudi na odprtju sredozemskih iger se niso mogli izogniti političnim napetostim. Že pred stadionom so policisti zadržali večjo skupino katalonskih protestnikov, prav tako številčna skupina podpornikov kralja in Španije pa je pozneje lahko spremljala dogajanje na stadionu. Špansko himno je polovica občinstva izžvižgala, tudi kraljevsko končno dejanje, uradno odprtje iger, je bilo deležno mešanega odziva, od navdušenja dela gledalcev do žvižgov na drugi strani. Na stadionu so tokrat med navijači na tribunah prevladovale španske zastave, katalonskih je bilo le za vzorec, je pa bila španščina pri napovedovanju dogodkov na vrsti šele kot tretja, za katalonščino in angleščino.

Pozoren obiskovalec je lahko v skorajda vsaki malenkosti prepoznal trenja in napetosti med podporniki obeh strani, kot zanimivost pa velja omeniti, da je imel Josep Felix Ballesteros, predsednik organizacijskega odbora iger, precej čustven in dolg govor, a zgolj v katalonščini in brez prevoda.

Komentarji: