Vettel skrivaj dahnil da svoji Hanni

Mercedesova dirkača Lewis Hamilton in Valtteri Bottas najhitrejša na uvodnem prostem treningu v Le Castelletu.
Fotografija: Mercedesova dirkača Lewis Hamilton in Valtteri Bottas bosta vroča kandidata za zmago tudi na veliki nagradi Francije. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Mercedesova dirkača Lewis Hamilton in Valtteri Bottas bosta vroča kandidata za zmago tudi na veliki nagradi Francije. FOTO: AFP

Toulon – V formuli 1, ki ta konec tedna gostuje v Le Castelletu (s štartom v nedeljo ob 15.10), še vedno odmeva kazen, ki jo je na prejšnji dirki v Montrealu dobil Sebastian Vettel. Čeprav je s svojim ferrarijem prvi prevozil ciljno črto, ni slavil zmage; ta je po pribitku petih sekund za Ferrarijevega aduta pripadla Mercedesovemu zvezdniku Lewisu Hamiltonu.

Nemški as, ki bo 3. julija praznoval 32. rojstni dan, se s tem nikakor ni mogel sprijazniti. »Nič nisem storil narobe. Če bi se mi to zgodilo še enkrat, bi vse naredil enako,« se je jezil Vettel, ki se je po veliki nagradi Kanade – kakor so izbrskali pri nemškem časniku Bild – skrivaj poročil s svojo življenjsko sopotnico Hanno Prater, s katero imata hčerkici Emily in Martildo.
Sebastian Vettel se je po dirki v Montrealu skrival poročil s svojo življenjsko sopotnico Hanno Prater. FOTO: Reuters
Sebastian Vettel se je po dirki v Montrealu skrival poročil s svojo življenjsko sopotnico Hanno Prater. FOTO: Reuters


Zvezdnik iz Heppenheima je sicer uvodni prosti trening pred veliko nagrado Francije končal na petem mestu. Najhitrejši je bil Hamilton, ki je za pičle 0,069 sekunde prehitel svojega finskega moštvenega sotekmovalca Valtterija Bottasa. Tretji je bil Monačan Charles Leclerc (Ferrari, + 0,373), četrti pa Nizozemec Max Verstappen (Red Bull, + 0,880). Vettlov zaostanek za Hamiltonom je znašal že več kot sekundo (+ 1,052).

 

Komentarji: