Wilder ekspresno opravil z Breazealom

»Bronasti bombarder« še devetič ubranil naslov boksarskega svetovnega prvaka v težki kategoriji po različici WBC.
Fotografija: Že v uvodni rundi je Deontay Wilder nokavtiral Dominica Breazeala. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Že v uvodni rundi je Deontay Wilder nokavtiral Dominica Breazeala. FOTO: AFP

New York – Seveda ameriški boksarski šampion Deontay Wilder ni ubil svojega rojaka Dominica Breazeala, kakor mu je grozil, ga je pa nokavtiral že v uvodni rundi. Tako je pred več kot 13.000 v Brooklynu slavil še 41. zaporedno profesionalno zmago, 40. predčasno (v statistiki ima še neodločen izid z Britancem Tysonom Furyjem), s katero je že devetič ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po različici WBC.

Več obramb so zbrali zgolj Joe Louis (25), Larry Holmes (20), Vladimir Kličko (18), Vitalij Kličko in Tommy Burns (po 11) in Mohamed Ali (10). »Dominic je bi počasen. Ko sem ga prvič zadel z desnico, se je njegova govorica telesa v hipu spremenila. Po toliko dvobojih, kot sem jih že imel doslej, znam to že dobro prepoznati,« je razkril 33-letni as iz Alabame, medtem ko se je poraženi izzivalec, ki je še drugič ring zapustil sklonjene glave (ima tudi 20 zmag), pritoževal, da je sodnik prehitro prekinil obračun.

Deontay Wilder je prepričljivo ubranil šampionski pas združenja WBC. FOTO: AFP
Deontay Wilder je prepričljivo ubranil šampionski pas združenja WBC. FOTO: AFP


»Slišal sem ga, kako je rekel sedem, osem. A to je boks. Opravil je svoje delo in naju obvaroval česa hujšega,« je bil razočaran 33-letni Kalifornijec, ki mu je Wilder po dvoboju rekel, da ga ima rad. Zaželel mu je tudi, da se zdrav vrne domov. »Vem, da sva pred dvobojem izrekla veliko neprimernih besed, toda če se lahko boriva, se znava tudi objeti in poljubiti. Želel bi si, da bi bil ves svet takšen,« je še povedal Wilder.
 

Preberite še:

Komentarji: